Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
PiXperience 12 februari 2011
Klik hier om naar de nieuwe site te gaan:

www.pixperience.orgDe PiXperience is een veelzijdig natuurfotografie evenement voor iedereen met passie voor natuurfotografie. Lezingen, presentaties, workshops, demonstraties, seminars. Ontmoeten, delen, vragen, antwoorden. Kortom, een inspirerende dag voor iedereen die geďnteresseerd is in natuurfotografie.

Er is keuze uit maar liefst 5 parallelle programma’s over allerlei aspecten van natuurfotografie. Je kunt tijdens de PiXperience je eigen programma samenstellen.

Klik hier om het hele programma te bekijken met een beschrijving van elk onderdeel.

1. Hoofdprogramma
Het hoofdprogramma bevat interessante lezingen van o.a. Martijn de Jonge, en Bart Siebelink over grenzen verleggen in je eigen fotografie. Ook zijn er presentaties, zoals de boekpresentatie van Birdpix 7 en de prijsuitreiking van de jaarlijkse fotowedstrijden. Een ander hoogtepunt wordt het onderdeel “Moderator for one day”, waarbij jij voor even op de stoel van de moderators kunt zitten.

2. Seminars
Met het seminar-programma wordt ingezoomd op diverse facetten van natuurfotografie, zoals filtergebruik bij landschapsfotografie, groothoekfotografie van vogels, filmfuncties van de Canon spiegelreflex camera’s, efficiënte fotobewerking, en het gebruik van Nikon Capture.

3. Fotolezingen
In de bioscoop zijn er de gehele dag 20 minuten-lezingen van gebruikers, onder wie Jan van der Greef over artistieke manieren van natuurfotografie , Karel Mauer over vogelgedrag, Bas Breetveld over vossenfotografie en ethische vragen daarbij, Vincent Rijnbende over onderwaterfotografie en Peter Wijn en Peter van Rij over vogels van Oman. Kijk op de website voor alle 12 fotolezingen!

4. Demonstratie workshops
In de beslotenheid van de regentenkamer vinden workshops plaats over heel specifieke vormen van natuurfotografie zoals onderwaterfotografie, 3D-macro, digiscoping en macrofotografie met behulp van de MP-E 65 en Twin Lite Flash. Natuurlijk is er een‘meet en greet’ met de moderators en kun je ze persoonlijk vragen wat je altijd al had willen vragen.

5. Natuurfotografie beurs
De vijfde pijler van deze topdag bestaat uit de markt, met stands van o.a. Canon, Nikon, importeur Transcontinenta, Vivara, de sponsoren Swarowski en Cameratools en reisorganisatie Birding Breaks. Natuurlijk zal er ook een Pix-stand aanwezig zijn, waar je een kakelvers exemplaar van Birdpix 7 kunt aanschaffen.

Er zullen nog veel meer inspirerende lezingen, workshops en seminars worden gegeven. Binnenkort zal het hele programma online staan.

Praktische informatie
De kosten voor deze dag bedragen €14,90 voor bezoekers met een pixpas en €19,90 zonder pixpas. Bezoek aan het NCB Naturalis is inbegrepen! Direct na je inschrijving ontvang je een mail met praktische informatie en hoe je kunt betalen.

De PiXperience vindt plaats op 12 februari in NCB Naturalis in Leiden. Het programma begint om 10:00 uur. Je bent welkom vanaf 09:30 uur. Einde rond 17:00 uur.
Wij adviseren om met het OV te komen. Als je toch met de auto komt, kun je het beste parkeren bij het LUMC (1,50 euro per uur).Dit ligt op 6 minuten lopen van Naturalis. Bezoek www.naturalis.nl voor alle informatie over bereikbaarheid.

Neem je camera mee!
Er valt heel veel te beleven tijdens de PiXperience! Neem je camera mee en fotografeer vogels vanuit een 20 meter lange schuiltunnel, of doe mee aan de fotowedstrijd "winter in het bos van Bosman" (op 5 minuten loopafstand). Ook is er de mogelijkheid om tegen een gereduceerde prijs de sensor van je camera grondig te laten reinigen. Meer informatie hierover volgt nog.

Fotowedstrijden
Doe mee aan de Birdpix en Nederpix fotowedstrijden "beste foto van 2010"! Tijdens de PiXperience worden de winnaars bekend gemaakt van de twee fotowedstrijden.


Het maximum aantal deelnemers voor de PiXperience is bereikt. Het is helaas niet meer mogelijk om deel te nemen.

Terug naar home.