Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Seminar

Op zaterdag 21 februari organiseren Birdpix/Nederpix samen met Adobe een seminar over Lightroom 2.

Lightroom is een workflowprogramma voor de digitale fotografie. Je kunt afbeeldingen snel importeren, verwerken, bewerken, beheren en tonen. Het seminar gaat in op al deze aspecten van digitale fotografie; van opname tot drukwerk. Naast de gehele workflow zullen drie aspecten uitvoerig worden belicht:

  • het bewerken van RAW bestanden binnen Lightroom, waardoor photoshop voor een belangrijk deel overbodig wordt;
  • efficiŽntie, zodat je zo weinig mogelijk tijd kwijt bent aan PC werk en vooral veel tijd kunt besteden aan fotografie
  • het toevoegen van metadata aan de foto's

Over Lightroom:
Lightroom sluit goed aan bij de wensen van gevorderde fotografen. Adobe Photoshop CS4 is het programma voor beeldbewerking, maar veel functies zijn niet besteed aan fotografen. Lightroom geeft precies datgene wat de gevorde fotograaf nodig heeft. Lightroom is gebruiksvriendelijk: je komt nauwelijks menu's en dialoogvensters tegen, maar je vindt alle opties direct in beeld en klaar voor gebruik.

Het seminar vindt plaats op 21 februari 2009 in het Scholengemeenschap de Passie in Utrecht, Zwarte Woud 211 (Lunetten).

Aanvang 09:30 uur. Einde 17:00 uur.

Er is volop gratis parkeergelegenheid en het NS Station Utrecht Lunetten is op loopafstand.

Opgave via het opgaveformulier onderaan deze pagina.

Naast het seminar zal er ook een informatiemarkt zijn met stands van o.a. Cameraland, Transcontinenta (Leica, Tamron, Tamrac, Lexar, Jobo en Gitzo), Adobe en Birding Breaks. Ook zal er een stand zijn met allerlei camouflage attributen. Met andere partijen zijn we in onderhandeling.

Voor alle duidelijkheid: Het is een seminar en geen workshop. Dit betekent dat er veel wordt uitgelegd en wordt voorgedaan, maar dat je het niet zelf doet. Op deze manier kan er meer stof behandeld worden.

De prijs van deze dag is 59,95 Euro. (Ter vergelijking: als je als individu boekt betaal je 325 Euro). Degenen die een Pixpas hebben ontvangen 15 euro korting en betalen 44,95

Voorwaarden

  • Voorwaarde voor het doorgaan van dit seminar is dat er minimaal 50 aanmeldingen zijn.
  • Tegelijkertijd is er een maximum van 90 personen. Bij de prijs inbegrepen zijn cursusmaterialen. Lunch, koffie etc. is niet inbegrepen.
  • Bij annulering tot 30 dagen voor het seminar wordt 20 euro ingehouden. Bij annulering binnen 30 dagen wordt geen restitutie verleend.
  • Mocht het seminar geannuleerd worden omdat er te weinig aanmeldingen zijn, dan wordt er volledige restitutie gegeven.

Als je je inschrijft via het webformulier ontvang je een bevestiging met verdere gegevens over tijden, route, betaling etc.

Terug naar home.