Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Birdpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand


FvdM juni 2015: Eric van Roon

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Arjen Drost


Gender: Male
Age: 47
Joined: 06 Dec 2004
Posts: 2329
Location: Groningen
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Sun 31 May 2015, 23:05    Post subject: FvdM juni 2015: Eric van Roon
Korte bio
Naam: Eric van Roon
Leeftijd: 47 jaar
Woonplaats: Heerenveen
Beroep: Ziekenhuisapotheker in Medisch Centrum Leeuwarden en professor in de ‘Klinische Farmacotherapie’ aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Andere hobby's: Langeafstandhardlopen, tuinieren.
Gebruikte apparatuur: Canon-apparatuur. Body 5DIII, vaak met de 500mm F/4.0; al dan niet met 1.4x extender. Ik werk meestal vanaf een Gitzo statief met Wimberley statiefkop.
Website: www.eye4birds.com
Foto’s op: Birdpix en Nederpix


Verbazing van beide kanten terwijl we wachten op de boot naar Helgoland, juli 2014 (fotograaf: Henk Laverman; Cuxhaven, D))


Deze heer gent (Morus bassanus) liep als ouderwetse jager-verzamelaar bijna over mijn schoenen met zijn bonte verzameling snuisterijen (Helgoland, D)

Waarom vogelfotografie?
Om heel veel redenen. De eerste en belangrijkste is de mogelijkheid om in alle rust het leven van vogels mee te beleven in alle seizoenen. Fotografie van die momenten maakt het mogelijk om aan die beleving een creatief proces te koppelen. Dat begint al in het veld. Ik heb gemerkt dat de afgelopen jaren mijn manier van kijken sterk veranderd is. In eerste instantie was dat kijken vooral gericht op een scherpe en compositoir aansprekende registratie van vogels. Inmiddels zoek ik vooral specifiek gedrag, bijzonder licht, interactie, enzovoort. Thuis gaat dat creatieve proces verder met de keuze van de juiste foto. Is het geworden wat ik had gehoopt?


Het laatste streepje daglicht op de kop van de Noordse stormvogel (Fulmarus glacialis) zorgt voor een bijzondere sfeer.


Waar de een danig van onder de indruk is, kan de ander niet boeien. Een watersnip (Gallinago gallinago) in duikhouding (Friesland)

Wat kan bewerking nog verbeteren? En op welke wijze? Wat is het leuke aan vogelfotografie?
Naast het creatieve proces, dat ik ervaar bij de vogelfotografie, waardeer ik ook de spiegel die je wordt voorgehouden door de natuur. Ik mopper wel eens, over drukte, onrecht, gedoe. En als je dan ziet wat voor een strijd vogels dag-in-dag-uit, seizoen-in-seizoen-uit moeten leveren, dan relativeert dat je eigen ervaring van sores.


Moderne kunst: het lijnenspel op de alkenkop (Alca torda; Isle of May, Schotland).

Wat zijn de minder leuke kanten?
Ik ben geen vogelfotograaf die de drukte graag opzoekt. De mooiste momenten zijn toch vaak de momenten van ultieme rust. De vogel(s), ikzelf en de camera, meer niet. En dan maar wachten wat er gebeurd. Een negatieve kant van de vogelfotografie vind ik de neiging naar massaliteit.


Een paar dagen oud en al dapper stappend. Toch verraad de foto dat we hier nog te maken hebben met een snotneuskluut (Recurvirostra avosetta; Texel, Noord-Holland).

Wat is je specialiteit?
Ik weet niet of ik echt een specialiteit heb. Daarvoor ben ik momenteel nog in teveel verschillende aspecten van de vogelfotografie geïnteresseerd. Ik merk wel dat de lat steeds hoger komt te liggen als het gaat om foto’s die mijn eigen goedkeuring kunnen krijgen. Een eenvoudige, technische prima registratie van een onbeweeglijke vogel kan me best bekoren, maar ik zoek toch iets anders. Iets onverwachts, misschien iets dat je met het blote oog ontgaat en dat de camera toch kan registeren. Zie als voorbeeld eens de foto’s van de mosslingerende draaihals en de kanoet met een nonnetje.


Wat het blote oog niet ziet, kan de camera net wel vastleggen. Een draaihals (Jynx torquilla) slingert een reep mos weg op zoek naar mieren (Woudbloem, Groningen).


Nog een voorbeeld van een foto van iets dat het blote oog bijna altijd mist. Een kanoet (Calidris canutus) werkt een nonnetje(Macoma balthica) weg.

Hoe werk je meestal? Vanuit een schuilhut? Loop je rond?
Dat wisselt. Ik fotografeer sinds een jaar of 5-6. In de eerste jaren was ik vooral aan het zwerven. De laatste 2 jaar ga ik meer en meer gericht op pad. Ik heb een onderwerp voor ogen, bereid me daarop voor en steek er tijd in om het resultaat dat ik voor ogen heb te realiseren. Dat kan vanuit een hut zijn, maar ook op een vaste plek ‘in het veld’ (of in mijn geval ook regelmatig ‘in het water’). Zwerven doe ik steeds minder omdat ik merk dat de fotografische resultaten van een dag zwerven toch erg beperkt zijn. Maar soms is het zalig om met mooi weer en dito licht toch gewoon maar eens een dag rond te lopen en te rijden en te kijken wat er voor je lens komt.


Het onverwachte gebeurde. Vlak voor mij (in waadpak) en de camera ( op statief) werden de jonge futen (Podiceps cristatus) gevoerd met een grote voorn (Skarl, Friesland).

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotograferen?
Ik ben in de winter van 2009-2010 begonnen met fotograferen. Tijdens een paar mooie, zonnige, maar ijskoude winterdagen rond de Kerst vielen de pimpelmezen in mijn tuin me op. Ik kocht wat vetbolletjes, vanuit de gedachte dat ze wel trek zouden hebben. Diezelfde middag stond ik al achter het raam met een eenvoudig digitaal cameraatje wat foto’s (of moet ik zeggen kiekjes?) te maken. Dat leverde natuurlijk geen goed resultaat op. Om dat resultaat te verbeteren heb ik mijn vader, die al jaren in de weer was met digitale fotografie, eens gevraagd wat een stap naar verbetering zou kunnen zijn. Toen hij merkte dat ik enthousiast werd voor de fotografie en hij een nieuwe DSLR ging aanschaffen, kwam zijn oude DSLR, een Canon 5D, naar mij toe. Ik kocht er een 100-400mm bij. En vanaf dat moment is het behoorlijk uit de hand gelopen.

Gaat het alleen om het fotograferen?
Nee, zeker niet. Ik mag graag gewoon rondkijken zonder camera in de hand. De wetenschapper in me maakt dat ik het altijd wel belangrijk vind om bij te houden wat ik zo’n dag zie (de bekende daglijstjes) en of er nog wat te leren valt over de verschillende soorten. Dat wat ik dan leer of opvallend vind probeer ik te delen in de teksten onder mijn foto’s. Wat zien we op de foto? Is er iets bijzonders te vertellen over de soort, de actie of het biotoop? Is er nog iets zinnigs of grappigs te vertellen naar aanleiding van de wetenschappelijke naam van de soort?


Een papegaaiduiker (Fratercula arctica) op topsnelheid: best lastig om vast te leggen.

Wat zijn je favoriete plekjes?
Ik ben de afgelopen jaren behoorlijk verslingerd geraakt aan de Extremadura. Vanaf 2011 heb ik er inmiddels 7 keer een reis naar toe gemaakt in april en/of juni (en er volgen er wat mij betreft nog velen). Extremadura biedt me alles wat ik zoek in de vogelfotografie. Diversiteit van soorten en biotopen, rust op de wegen en in de velden.


Een hooggeplaatste vale gier (Gyps fulvus) eist opnieuw dreigend zijn positie op in de groep (Torrejon el Rubio, Extremadura, Spanje).


Een zwarte spreeuw (Sturnus unicolor) flitst langs met voedsel voor de jongen (Trujillo, Extremadura, Spanje).


Een onderonsje tussen twee zwarte wouwen (Milvus migrans; Torrejon el Rubio, Extremadura, Spanje).

Maar ook dicht bij huis zijn er plekken waar ik graag naar toe ga. De plek waar ik de baltsende futen fotografeer is zo’n plek. In het blog op mijn website over de futenbalts heb ik beschreven waar ik vond dat de plek aan moest voldoen. Ik ben dan ook een paar jaar bezig geweest voor ik deze plek ontdekte.


Nageslacht op komst: de paring van kluten (Recurvirostra avosetta; Friesland).

Wat is je droomsoort/-gebied?
Gebieden waar ik nog heel graag naar toe zou gaan zijn IJsland, Oost-Afrika en Oost-Europa.

Doe je nog aan andere vormen van fotografie?
Af en toe pak ik de camera voor andere natuurfotografie, flora, fauna en macro kunnen dan allemaal aan bod komen. Meer en meer komt daar ook landschapsfotografie bij. Dat laatste heeft, los van het feit dat het tot prachtige resultaten kan leiden, een specifieke reden.
Naast het plaatsen van foto’s op Birdpix, publiceer ik namelijk een selectie van mijn foto’s ook op mijn eigen website en maak ik fotoboeken rond een thema. Ongeveer eens per jaar stel ik op basis van een projectmatige aanpak (die meerdere jaren kan duren) zo’n fotoboek samen rond een onderwerp. Ik heb gemerkt dat bij het opstellen van zo’n themavogelfotoboek het opnemen van foto’s van het biotoop, landschap, weer en in het algemeen iets meer van de omgeving van toegevoegde waarde is. De landschapsfoto’s mogen dan in kwaliteit natuurlijk niet achterblijven bij de vogelfoto’s. En omdat het zo’n andere vorm van fotografie is, betekent dat opnieuw studeren en proberen.

Heb je nog een leuke anekdote m.b.t. je fotografie?
In mei 2013 reed ik langs het Brandemeer, een natuurgebied onder de ‘rook’ van Wolvega. Vlak langs de weg liep een familie kieviten, twee ouders en twee pullen, onrustig rond. Hoewel de weg niet druk is passeren daar toch met enige regelmaat auto’s met vrij hoge snelheid. Elke passage van een auto resulteerde in zichtbare stress bij het jonge kievitengezin. Hoe ze er kwamen? Geen idee. Ik besloot de auto verderop te parkeren en de kieviten naar de andere kant van een nabijgelegen sloot te brengen. Ik nam mijn camera mee om ook wat opnames van de omgeving te kunnen maken. Toen ik het eerste kuiken naar de overkant van de sloot had gebracht, kwam ik de tweede halen. Die was echter nergens te vinden. Waar kan die zich in het lage gras verstopt hebben? Ik vond
hem op een heel bijzondere plek. Mijn camera werd even gebruikt als rustplaats.

Kievitkuiken (Vanellus vanellus) rustend tegen mijn objectief tijdens de ‘vogeltransplantatie’ (Brandemeer, Wolvega)

Ik heb mijn 500mm uit de auto gehaald en dit tafereel eerst snel vastgelegd voordat ik ook dit kuiken naar de overkant van de sloot bracht. Je blijft toch altijd ook vogelfotograaf, nietwaar? Ik heb de kievitenfamilie de dagen daarop nog regelmatig gezien, aan de overkant van de sloot, ongestoord door de langsrijdende auto’s.

Waarom ben je actief op Birdpix?
Ik vind Birdpix een prachtig platform. Zeker in de eerste jaren heb ik Birdpix gebruikt om vogels te leren identificeren, en om inspiratie op te doen voor technieken, composities en acties. Ik kijk er graag maar kom er zeker niet elke dag aan toe om de site te bezoeken. Het aardige van Birdpix vind ik ook dat je werk van fotografen ziet die je kunnen inspireren. Het volgen van een link naar hun eigen website, waar de eigen stijl, interesses en technieken, duidelijk naar voren komen, brengt mij ook weer op ideeën. Er zijn vele fotografen op Birdpix waar van hun werk de passie afspat. Namen noemen van fotografen waarbij ik dat voel laat ik achterwege, je vergeet immers altijd iemand.

Heb je wensen aangaande Birdpix?
Ja, ik heb wel een paar wensen rond Birdpix. Zo denk ik dat we als Birdpixcommunity nog veel meer van elkaar kunnen leren. Positief opbouwende kritiek wordt mijns inziens te weinig gegeven bij de geplaatste foto’s. Daarnaast blijf ik het systeem van nominaties en de database een lastig systeem vinden. Nominaties kunnen om vele redenen gegeven worden en het geven van een nominatie heeft een (per definitie) sterk subjectief karakter. Dat is op zich prima, maar neigt naar ongelijk verdeelde aandacht voor foto’s. Het systeem van de database begrijp ik gewoonweg niet. Wat zijn de overwegingen om een foto wel of niet in de database op te nemen? Waarom niet? Wat zijn de consequenties van opname in de database? Ik zou er voor willen pleiten om de ins en outs rond opname in een database nog eens goed voor het voetlicht te brengen. Of het, net als op Nederpix, achterwege te laten. Maar laat ik toch afsluiten met de vaststelling dat mijn jarenlange lidmaatschap, plaatsing van foto’s en frequente bezoeken aan Birdpix het beste bewijs vormen voor het feit dat ik het platform Birdpix zeer waardeer.

Hoe bewerk je jouw foto’s?
Ik fotografeer in RAW en gebruik Photoshop CS6 voor de nabewerking. PS CS6 kan veel en veel meer dan ik er van gebruik. Naast aanpassen van de belichtingsmodus, het maken van een uitsnede, ontruisen en soms vervagen van onderdelen van de foto, pas ik vaak de contrasten aan en verscherp ik de foto selectief na verkleinen tot BP-formaat. Met het verscherpen ben ik no niet uitgeleerd. Er zijn verschillende opties in PS CS6 om te verscherpen. Tot voor kort was de optie ‘Slim verscherpen’ mijn voorkeurs
optie. Maar toch leverde deze optie, ondanks alle instellingsmogelijkheden, niet altijd het gewenste resultaat. Sinds enkele maanden ben ik vooral aan het werken met de verscherping via het hoogdoorlaatfilter. In mijn beleving kan ik hier veel nauwkeuriger mee sturen welke delen van de foto verscherpt moeten worden en in welke mate. Vast en zeker denk ik er over enkele maanden weer anders over. Kortom, verscherpen vind ik als laatste bewerkingsstap nog altijd een ‘dingetje’. Ik zou er voor willen pleiten dat de fotografen meer informatie geven over de wijze van bewerking. Bij het uploaden van een foto is er een apart tekstvak waarin de bewerkingenkunnen worden aangegeven. Zelden zie ik daar echter dat er bruikbare informatie over de wijze van bewerken wordt weergegeven. En dat vind ik jammer. We hebben de bewerkingsprogramma’s niet voor niets, iedereen gebruikt ze, dus waarom leren we elkaar niet wat de beste resultaten oplevert?

Heb je nog een tip voor andere fotografen?
Ik heb de indruk dat ik zelf nog aan het leren ben. Dus een tip noem ik met enige terughoudendheid. Als ik er een zou willen noemen dan zou ik een lans willen breken voor een projectmatige aanpak. Gerichte en langdurige aandacht voor een onderwerp met een duidelijk doel voor ogen levert in mijn ogen een grotere kans op goede resultaten dan meer ad hoc fotografie.

Beste foto
Ik zou al beste foto de foto van de baltsende futen in de cat-
houding willen noemen.


Een hoogtepunt van de futenbalts: de cathouding. De voorste fuut (Podiceps cristatus) is net boven water gekomen en draait zich nu om naar de partner (Friesland)

Waarom is dit je beste foto?
Ten eerste is deze foto het resultaat van vele uren wachten en observeren in niet altijd even prettige omstandigheden (in een
waadpak hurkend of knielend in koud water in de late winter of het heel vroege voorjaar). Mijn persoonlijke gevoel dat ik voor deze foto veel heb moeten doen, maakt hem dus voor mij speciaal. Daarnaast geeft de foto een registratie van een fenomeen in de vogelwereld dat mij erg aanspreekt: de balts. Ik vind het opzienbarend en verwonderlijk dat vogels tijdens de balts gedurende enkele weken hun schuwheid deels lijken te verliezen en vervolgens zichzelf verliezen in een basale drang naar het realiseren van nageslacht. Als die balts dan ook zo indrukwekkend is als bij de fuut, dan krijgt zo’n moment voor mij een extra dimensie.

Hoe heb je hem genomen?
Ik zat op het moment dat ik deze foto nam al een uur of 6 bij de futen in het water. De camera stond op statief en het woei wat. Daardoor krijgt bij het extreem lage standpunt het water, bij onbewolkte hemel, vaak een diepblauwe tint. De futen waren de hele dag niet heel erg actief. Maar af en toe zag ik paartjes al een begin maken met de balts, zowel het kopschudden, de cat-houding als de bekende pinguïndans. Opeens toonde dit stelletje na het kopschudden dat er meer zou volgen. En dat gebeurde ook.

Wat kan er beter aan?
Ik zou de foto met een nog kleiner diafragmaopening hebben
willen maken. Ik heb toen het moment zich voordeed in een reflex wel een slinger aan de diafragma-instelling gegeven, maar met de beschikbare hoeveelheid licht had ik het diafragma nog meer kunnen knijpen. Met een kleiner diafragma had ik de achterste fuut nog net wat meer scherpte kunnen geven. Verder denk ik dat bij deze foto een klein streepje ruimte tussen beide vogels een rustige beeld had gegeven. Als laatste had ik bij dit moment liefst een licht gedekte hemel gehad zodat d belichting egaler en zachter was geweest.
Waarom ik met die verbeterpunten dit dan toch mijn beste foto vind? Ik kom er al schrijvend achter dat dat niet alleen door de registratie, maar toch ook komt door de gehele beleving die ik er bij heb gehad.

Wie wordt de volgende fotograaf van de maand?
Ik heb zelf de (vogel)fotografie pas ontdekt rond mijn veertigste. Ik vind het jammer dat ik de vogelfotografie niet vele jaren eerder heb ontdekt. Om die reden vind ik het aardig dat er enkele jonge fotografen erg actief zijn op Birdpix. Ik ben benieuwd wat hen drijft en interesseert. Vandaar dat ik graag het verhaal van een van die jonge vogelfotografen zou lezen. Om die reden stel ik Albert Allema voor als de fotograaf van de maand juli 2015. Albert, maak er wat moois van, ik ben benieuwd.

Heb je nog meer te melden?
Eigenlijk wil ik tot slot van de gelegenheid gebruik maken om Daan, de moderatoren en alle andere medeBirdpixers van harte te bedanken voor al het werk dat verzet wordt om tot mooie vogelfoto’s te komen en die op Birdpix te tonen. Elk jaar weer levert het me vele uren groot plezier op. Bedankt ook voor het lezen van mijn ideeën bij vogelfotografie en de kans om dat verhaal hier eens te vertellen.

Beste groet,
Eric van Roon


Last edited by Arjen Drost on Tue 02 Jun 2015, 17:41; edited 1 time in total
Back to top
Reply with quote
 
Henk Laverman


Gender: Male
Age: 74
Joined: 30 Aug 2010
Posts: 43
Location: Wirdum
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Mon 01 Jun 2015, 8:46    Post subject: Hallo Eric,
Een prachtig verhaal en mooie herkenbare foto's. Je passie en het streven na perfectie komt goed naar voren.

De keren dat wij op pad zijn geweest waren altijd uiterst plezierig en bijna altijd gericht op vogelfotografie.

De opmerking bij je beste futenfoto, dat een ander diafragma getal nog een beter resultaat had gegevens spreekt mij wel aan. Gelukkig heb ik jou en de kokmeeuw wel beide scherp op de foto gezet! Laughing

hoi henk
_________________
Camera Nikon
Lenzen: Nikkor
Back to top
Reply with quote
 
Rinus van der Reest
Guest







PostPosted: Mon 01 Jun 2015, 9:05    Post subject:
Leuk verhaal en mooie foto's!
Groet
Rinus
Back to top
Reply with quote
 
Joost Schamp


Gender: Male
Age: 63
Joined: 20 Sep 2005
Posts: 117
Location: Koksijde
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Mon 01 Jun 2015, 17:01    Post subject: Dag Eric
Prachtig om jou verhaal te lezen. We gaan nog veel van jou mooie foto's zien passeren en van genieten.
Back to top
Reply with quote
 
Johan Scholtens


Gender: Male
Age: 56
Joined: 04 Jun 2008
Posts: 94
Location: Leerdam
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Mon 01 Jun 2015, 18:22    Post subject:
Hoi Eric,

Wat leuk om jouw verhaal hier eens te lezen, hoewel ik inmiddels alweer wat meer van je op de hoogte bent door onze ontmoetingen.

Een bijzondere openingsfoto, een intrigerend verhaal en foto's om je vingers bij af te likken. Je specialiteit is toch wel dat vrijwel al je foto's "af" zijn; daarmee zijn ze althans voor mij herkenbaar, het kenmerkt jouw uitgebreide voorbereidingen en uiteraard je passie voor de natuur en vogels in het bijzonder.

Bedankt voor het delen, ik heb er van genoten en geleerd en zie uit naar onze volgende ontmoeting!

Hartelijke groet, Johan

P.S. mooi dat een ouwe prof (Very Happy) "het stokje" doorgeeft aan de volgende generatie..
_________________
Canon spullekes.

Welkom op mijn website: www.johanscholtens.nl
Back to top
Reply with quote
 
Albert Allema


Gender: Male
Age: 27
Joined: 23 Oct 2009
Posts: 186
Location: Drachten
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Mon 01 Jun 2015, 21:37    Post subject:
Hoi Eric,

Met veel plezier heb ik jou artikel gelezen, wat mooi hoe je alles zo goed kan verwoorden.
Ik vind het mooi te lezen hoeveel er qua voorbereiding vooraf gaat aan de opname, het zijn niet zomaar foto's!
Ik bewonder jou kennis van veel vogel soorten en hun gedrag. Al die wetenschappelijke namen en de herkomst wist je zonder moeite te vertellen, erg gaaf!

Ik wil je via deze weg erg bedanken voor het benoemen van mij als fotograaf van de maand Juli. Ik vind het een enorme eer!

Mvgr Albert.
_________________
Nikon D3100
Nikon D300
Nikkor 300mm f4 + 1.4 converter II Nikkor
Back to top
Reply with quote
 
Hans Overduin


Gender: Male
Age: 54
Joined: 09 Nov 2010
Posts: 180
Location: Den Haag
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Tue 02 Jun 2015, 10:01    Post subject:
Mooi verhaal met nog mooiere beelden. Prachtige selectie - petje af ! Groet, Hans
Back to top
Reply with quote
 
Gerard Visser


Gender: Male
Age: 74
Joined: 16 Apr 2006
Posts: 1239
Location: Rotterdam
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Tue 02 Jun 2015, 15:35    Post subject:
Erg boeiend en goed verhaal en de foto's zijn prachtig.
Iemand zei: die zijn "af", en dat is ook echt zo.
Top!

Overigens staat hierboven '2014" (eigenlijk: 214) en dat zou 2015 moeten zijn, denk ik.
gr
G
(...en inmiddels aangepast, zie ik)
_________________
Nikon; Nikkor; Sigma; Velbon; Manfrotto


Last edited by Gerard Visser on Tue 02 Jun 2015, 17:42; edited 1 time in total
Back to top
Reply with quote
 
Arjen Drost


Gender: Male
Age: 47
Joined: 06 Dec 2004
Posts: 2329
Location: Groningen
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Tue 02 Jun 2015, 17:42    Post subject:
Gerard Visser wrote:

Overigens staat hierboven '2014" (eigenlijk: 214) en dat zou 2015 moeten zijn, denk ik.
gr
G

Dank, aangepast.
_________________
Arjen Drost
http://www.natureview.photography
http://www.natureview.blog
http://www.facebook.com/natureviewphotography
arjen@natureview.photography
Back to top
Reply with quote
 
Peter Stam
PixPas (Basic)


Gender: Male
Age: 40
Joined: 08 Apr 2013
Posts: 116
Location: Ouderkerk aan den ijssel
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Wed 03 Jun 2015, 2:05    Post subject:
Vooral die futenfoto's zijn een genot om naar te kijken. Prachtig hoe je dat voor elkaar krijgt. Ik ben benieuwd wat we in de toekomst nog van je te zien krijgen.

Je overige foto's zijn ook vast met passie gemaakt!

Leuk om je verhaal te lezen.

Groeten,

Peter
_________________
Canon D4/ Tamron G2 150-600mm
Back to top
Reply with quote
 
HKo


Gender: Male
Age: 82
Joined: 19 Jul 2005
Posts: 64
Location: Friesland
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Wed 03 Jun 2015, 19:21    Post subject:
Met belangstelling je mooie verhaal gelezen.
De foto's met specifiek gedrag, bijzonder licht, interactie vind ik prachtig.
_________________
Camera: Canon + glaswerk.
Back to top
Reply with quote
 
Bennie masman


Gender: Male
Age: 69
Joined: 15 Jun 2014
Posts: 28
Location: Lemelerveld
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Fri 05 Jun 2015, 16:11    Post subject:
Een mooi verhaal met een goede uitleg.
De foto's zijn prachtig
Het verhaal over meer opbouwende kritiek ben ik met je eens
Daar kunnen we allemaal van leren.

Gr Bennie
_________________
Canon 7D mark ii/ canon 5d mark iii
canon 500mm/canon 100-400 type ii 1.4 extender111
Back to top
Reply with quote
 
Edward van Altena


Gender: Male
Age: 55
Joined: 17 Sep 2008
Posts: 267
Location: Zeist
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 05 Jun 2015, 21:45    Post subject:
Gefeliciteerd.

Met name je Futen foto's zijn subliem !!
En van je andere werk geniet ik ook.

Edward
_________________
Met vriendelijke groet,
Edward

www.wildlife-photos.net
Back to top
Reply with quote
 
Gertjan de Zoete


Gender: Male

Joined: 15 Sep 2011
Posts: 15
Location: Jaraicejo / Extremadura
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Mon 08 Jun 2015, 7:54    Post subject:
Eric, goed onderbouwd verhaal met prachtige fotografie! IN de tijd dat wij elkaar kennen heb je een enorme ontwikkeling als vogelfotograaf doorgemaakt. Alle resultaten bewijzen en onderstrepen dat. We zien elkaar vast wel weer, in Extremadura natuurlijk!
Back to top
Reply with quote
 
Wim Werrelman


Gender: Male
Age: 61
Joined: 19 Sep 2010
Posts: 133
Location: Utrecht
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Tue 09 Jun 2015, 10:17    Post subject:
Hoi Eric,

Een fijn verhaal gelardeerd met fraaie foto's.
Precies wat ik hoopte en verwachtte toen ik jou koos als mijn opvolger.
De gedrevenheid en liefde voor de natuur zijn overduidelijk.

Met name de foto's van de Stormvogel, de Vale Gier en de jonge Fuut met vangst spreken me erg aan: Heel helder gezien!

Fijne keuze ook voor Albert als volgende fotograaf van de maand.

Hartelijke groet en nog VEEL plezier met onze fantastische hobby!
Wim
_________________
Nikon D 810. Nikkor 80-400 mm; Nikkor 500 mm 4.0; Nikkor 20 mm. www.wimpics.com
Back to top
Reply with quote
 
Hendrik van Kampen
Moderator
Moderator


Gender: Male
Age: 64
Joined: 15 Apr 2005
Posts: 9821
Location: Leeuwarden
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Tue 23 Jun 2015, 18:55    Post subject:
Mooi verhaal en zeer verzorgde foto's. Leuk om je op Texel even persoonlijk ontmoet te hebben.
_________________
Nikon, Gitzo
Back to top
Reply with quote
 
Monika


Gender: Female
Age: 62
Joined: 22 Aug 2011
Posts: 37
Location: Monnickendam
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Thu 25 Jun 2015, 9:47    Post subject:
Dag Eric,

Mooi, erg mooi. En dat was geen verrassing, je foto's vielen mij altijd al op. Zo verzorgd, altijd fijn belicht, oog voor detail en zachte sfeer. Je blog over extremadura (via je site) was daarentegen nieuw voor mij, een uitnodiging om die streek te bezoeken, wat ziet dat er mooi uit!
Tot ooit.... in friesland of extremadura Wink

Monika
_________________
Nikon D7200, 300mm+1.4 en nog het een en ander...

http://monikawolters.wix.com/foto
Back to top
Reply with quote
 
Kees Kroon


Gender: Male
Age: 75
Joined: 16 Nov 2010
Posts: 122
Location: Hardinxveld-Giessendam
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sat 27 Jun 2015, 8:54    Post subject:
Een terechte fotograaf van de maand! Heb je ontmoet als was het kort :lol: heb je verhaal met plezier gelezen en dat je mooie foto,s maakte wist ik natuurlijk allang! Dat we nog lang van je mooie foto's mogen genieten Erik. Leuk dat Albert je opvolger word!
Gr, Kees
_________________
7DII en Canon-lens de 100-400MM II x extender 1.4 III
Back to top
Reply with quote
 
Frank Schulkes
PixPas Pro


Gender: Male
Age: 76
Joined: 15 Nov 2009
Posts: 25
Location: Helmond / NL
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Sat 27 Jun 2015, 19:56    Post subject:
Interview met diepgang dat bijzonder is gedocumenteerd. Met dank en groet,
_________________
Nikon D850 + D500, Sigma 300 EX APO DG HSM 2,8 Sigma 300-800 APO EX DG 5,6, Feisol TC 3371 met Wimberley WH-200 versie 2, Benro C48T Monopod en video head.
Back to top
Reply with quote
 
Eric van Roon


Gender: Male
Age: 56
Joined: 22 Aug 2009
Posts: 20
Location: Heerenveen
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Sun 28 Jun 2015, 12:04    Post subject:
Besten,
Nu de maand juni tegen zijn einde loopt wil ik jullie hartelijk bedanken voor de leuke commentaren en reacties die ik heb mogen ontvangen op mijn verhaal als Fotograaf van de maand. Wim bedankt om mij voor te dragen als FvdM en Albert succes met jouw verhaal voor de komende maand.
Beste groet,
Eric van Roon
_________________
Canon apparatuur.
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Birdpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum