Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Birdpix.nl Forum Index -> Nieuws / News


Nieuw beleid voor meerdere bewerkingen van dezelfde foto

 
Post new topic   Reply to topic
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Vincent Vuik
Admin
Admin


Gender: Male
Age: 34
Joined: 27 Jul 2016
Posts: 867
Location: Krimpen aan den IJssel
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Thu 11 Nov 2021, 12:53    Post subject: Nieuw beleid voor meerdere bewerkingen van dezelfde foto
In deze discussie is aangegeven dat er behoefte is aan een mogelijkheid om meerdere bewerkingen van een zelfde foto te kunnen laten zien op Birdpix, om feedback te ontvangen bij twijfel over bijvoorbeeld de optimale kleuren, belichting of compositie. Voorheen was het niet toegestaan om meerdere bewerkingen van dezelfde foto in het Verzamelalbum te laten zien. De eerste goedgekeurde foto was in principe ook de definitieve foto. Vanaf nu is dit niet meer het geval. Het is toegestaan om een nieuwe bewerking van een foto te uploaden, ook als je de oude bewerking nog niet hebt verwijderd. Indien wenselijk (en als je een Pixpas hebt) kun je ook meerdere versies van een foto tegelijk uploaden, zodat er gediscussieerd kan worden over de verschillen.

De route voor deze foto's is niet anders dan normaal. Elke bewerking zullen we als moderators afzonderlijk beoordelen. Soms zal alleen de (in de ogen van de moderators) beste bewerking in het Verzamelalbum worden opgenomen, waarbij de andere bewerkingen te bekijken zijn in het Verbeteralbum. Soms zullen alle foto's naast elkaar in hetzelfde album (Verbeteralbum of Verzamelalbum) geplaatst worden.

Na ontvangen van feedback van gebruikers kun je eventueel via een privébericht naar een moderator een verzoek doen om bepaalde bewerkingen naar het Verbeteralbum te laten verplaatsen. Dit heeft het voordeel dat de verschillende bewerkingen niet ten koste gaan van je ruimte in het Verzamelalbum. Verder heb je daarmee zelf de mogelijkheid om je 'voorkeursbewerking' te kiezen. Alleen de bewerking die in het Verzamelalbum blijft staan, komt in aanmerking voor plaatsing in een Database-album. Het Verbeteralbum wordt regelmatig geleegd. Eventuele interessante commentaren gaan dan dus wel verloren.

Opmerkingen:
* We vinden het niet nodig om deze discussies te beperken tot het Verbeteralbum. Het aantal kijkers en reagerende gebruikers is daar veel kleiner dan op de homepage.
* We bevelen aan om in je beschrijving bij de foto's ook duidelijk aan te geven om welke feedback je verlegen zit.
* Het is handig om bij een nieuwe upload een link toe te voegen naar de vorige foto('s) met een andere bewerking.
* Als je uploadlimiet voor het Verzamelalbum de beperkende factor is, is er ook nog altijd de mogelijkheid om meerdere bewerkingen te uploaden naar je Persoonlijk Album, en een link naar die foto's toe te voegen aan de foto die je uploadt naar het Verzamelalbum. Foto's in je Persoonlijk Album worden niet gemodereerd.
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Birdpix.nl Forum Index -> Nieuws / News

 
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum