Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Birdpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand


FvdM juni 2013: Chris van Rijswijk

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Arjen Drost
Megavip


Gender: Male
Age: 45
Joined: 06 Dec 2004
Posts: 2318
Location: Groningen
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 31 May 2013, 23:00    Post subject: FvdM juni 2013: Chris van Rijswijk
Korte bio

Witstuitbarmsijzen fotograferen in Groenland.
Canon 7D, 47 mm, f10, 1/400 sec, ISO 500


Naam: Chris van Rijswijk
Leeftijd: 38 jaar
Woonplaats: Rotterdam
Beroep: Sociaal werker
Andere hobby's? Vogelen en shoppen
Gebruikte apparatuur: Canon, 7D en 5D mark III en een 500mm (sinds kort) type II
Website: www.birdshooting.nl
Foto’s op Birdpix

Interview
Waarom vogelfotografie?
Mijn vader is vogelaar en van kinds af aan heeft hij mijn broers en mij meegenomen het veld in; kievitseieren zoeken, lepelaars bekijken in het Quackjeswater, naar Texel op vakantie en later op zoek naar zeldzame vogels door het hele land. Geleidelijk ben ik van een ‘vogelaar’, steeds meer een ‘vogelfotograaf’ geworden.

Wat is het leuke aan vogelfotografie?
Lekker buiten zijn, genieten van de vogels, het gedrag van vogels waarnemen. Daarnaast vind ik het vaak leuk om andere vogelfotografen en vogelaars te ontmoeten.

Wat zijn de minder leuke kanten?
Die zijn er nauwelijks. Vroeg opstaan misschien, het koud hebben. Daarnaast heb ik steeds minder zin om kilometers te maken in de auto.

Wat is je specialiteit? Wat kenmerkt jouw foto’s?
Volgens mij heb ik geen typerende stijl of specialisme. Van wat ik doe gaan er dertien in een dozijn. Ik maak wellicht wat meer groothoekopnames van vogels dan een ander, maar dat is mijns inziens steeds een variant op hetzelfde trucje. Echt kenmerkende fotografen zijn er naar mijn beleving maar weinig. Ik denk dan aan Jan van der Greef en Roland François, hun foto’s herken je al vanaf de tumbnail.


Een steenuil in zijn natuurlijke omgeving. Deze foto is gemaakt met een draadontspanner.
Canon 20D, 17 mm, f10, 1/200 sec, ISO 400Deze kleine burgemeester verbleef een tijdje in Rotterdam. Naast standaardportretjes vond ik het leuk een groothoekfoto te maken. De meerkoeten, de kokmeeuwen, maar ook het afval op het dooiende ijs maken deze foto m.i. af.
Canon 50D, 96 mm, f8, 1/500 sec, ISO 400


Hoe werk je meestal?
Steeds vaker werk ik projectmatig. Het liefst bijt ik me vast in een project. Zo fotografeer ik al een aantal winters waterral, elk voorjaar woudaap, etc. Door steeds hetzelfde te doen, kun je je foto’s verdiepen. Uiteraard houd ik er ook van om bijvoorbeeld op de Maasvlakte rond te rijden op zoek naar die ene zeldzaamheid (die ik nooit vind!) of gezellig samen met Gerard Visser naar een leuke soort te rijden.


Deze foto is gemaakt, liggend op het ijs, om een laag camerastandpunt te creëren.
Canon 7D, 500 mm, f8, 1/100 sec, ISO 500, +2/3Gemaakt met een draadontspanner. Het kostte veel tijd en energie voordat de vogel op de juiste plek zat.
Canon 50D, 28 mm, f9, 1/250 sec, ISO 500, +1 1/3


Hoe probeer je verstoring te voorkomen terwijl je die mooie foto maakt?
Verstoring probeer ik niet te voorkomen. Verstoring is nu eenmaal onderdeel van het in de natuur zijn, of je nu wandelaar, onderzoeker, vogelaar of fotograaf bent. Als je niet wilt verstoren moet je thuis blijven zitten op de bank. Verstoring voorkomen is dus niet mijn streven, maar wel probeer ik mijn verstoring te minimaliseren, een zo klein mogelijke ‘voetafdruk’ achter te laten.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotograferen?
Ongeveer vanaf mijn achttiende ben ik tijdens het vogelen steeds meer gaan fotograferen en dat kreeg steeds meer een serieuze vorm. Daardoor is het vogelen eigenlijk grotendeels verdwenen en ben ik voornamelijk nog maar actief als fotograaf. Het vogelaar zijn is een goede basis om vogelfotograaf te worden, omdat je met deze achtergrond weet hebt van vogeldeterminatie, vogelgedrag, etc.

Wat zijn je favoriete plekjes?
Rottemeren (mijn achtertuin), Maasvlakte, Holterberg (korhoenders, vergane glorie) en het hoge noorden (Scandinavië, Spitsbergen, etc).


Sneeuwuil met groothoeklens. Met veel geduld was deze vogel uiteindelijk van dichtbij te benaderen.
Canon 20D, 85 mm, f14, 1/640 sec, ISO 400Deze sneeuwuil kwam steeds terug bij dezelfde struik. Door te wachten bij deze struik kon ik hem fotograferen vlak voor het landen.
Canon 40D, 300 mm, f5.6, 1/2500 sec, ISO 500, +2/3Als je maar lang genoeg bij een vogel verblijft, gaat hij vanzelf leuk gedrag vertonen. Een laag camerastandpunt gekozen om een ‘vage’ voorgrond te creëren.
Canon 40D, 500 mm, f5.6, 1/3200 sec, ISO 500, +2/3


Wat is je droomsoort/-gebied?
Uilen en ruigpoothoenders vind ik fantastisch. Ook vinkachtigen vind ik heerlijke vogels. Daarnaast ben ik dol op ivoormeeuwen, ross’ meeuwen en eigenlijk alle arctische soorten. Daarnaast vind ik het leuk om vogels samen met mensen (bijvoorbeeld mezelf!) op de foto te zetten.
Eén echte droomsoort? Ja, dan toch weer een onvolwassen ivoormeeuw bij Stellendam.

Wat zou je nog graag doen op fotografiegebied?
Koningseiders fotograferen, liggend op een vlotje op ooghoogte. Daarnaast wil ik graag terug naar de Azoren om de Azoren goudvink goed te fotograferen.

Heb je een fotograaf die je erg inspireert? Zo ja, welke?
Als kind ben ik geïnspireerd door de boeken van Fred Hazelhoff en vooral door het boek ‘Uit Neerlands Vogelleven’ van Nol Binsbergen. Ik durf te stellen dat ik door de foto’s en de verhalen van Nol geïnspireerd ben om zelf te gaan fotograferen. Over Nol en wat mij aanspreekt in zijn werk heb ik een blog geschreven op mijn website, zie http://www.birdshooting.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=1 (Een recensie). Later ben ik veel op pad gegaan met Adri Hoogendijk. Van Adri heb ik geleerd dat je een foto grotendeels van tevoren thuis in je hoofd op de bank uitdenkt en vervolgens in het veld ten uitvoer brengt. Dit projectmatig werken leidt ertoe dat een foto niet een toevallige treffer is, maar tot stand komt vanuit een van te voren uitgedacht plan.

Doe je nog aan andere vormen van fotografie?
Af en toe maak ik wel eens portretfoto’s met behulp van studioflitsers.

Heb je nog een leuke anekdote m.b.t. je fotografie?
Jaren geleden was ik samen met Adri Hoogendijk en Menno van Duijn in een donker oerbos in Polen op zoek naar een dwerguil. Het was al schemerig en in de verte hoorden we een dwerguil roepen. Eén van ons kon het geluid goed nadoen en jawel de dwerguil gaf antwoord en kwam steeds dichterbij. Het werd steeds donkerder, daarom liepen we de vogel, het geluid imiterend, tegemoet. We kwamen steeds dichterbij, totdat de roepende dwerguil opeens te voorschijn kwam in de gedaante van een Nederlandse fotograaf die ook dacht de dwerguil te kunnen lokken!

Wat vind je van Birdpix?
Een prettig platform waarvan ik veel heb geleerd. De motivatie om foto’s te plaatsen en te reageren op foto’s van anderen is een beetje weggeëbd, wellicht uit een soort van verzadiging. Toch gaat er geen dag voorbij dat ik niet op Birdpix kijk. Van mij zou de ondergrens qua kwaliteit wel een stuk naar boven mogen.

Heb je nog een tip voor andere fotografen?
Sluit je aan bij een lokale vogelwerkgroep en steun Vogelbescherming door lid te worden. Maar vooral: have fun en neem onze hobby niet al te serieus.


Beste foto

Canon 50D, 58 mm, f5, 1/125 sec, ISO 500

Waarom is dit je beste foto?
Mijn beste foto maak ik spoedig (hoop ik!). Een foto die daar in de buurt komt is wellicht bovenstaande foto. De interactie tussen de twee jonkies vind ik fantastisch. Ik ben niet snel jaloers, maar hier zou ik toch wel even willen ruilen met dit meisje.

Hoe heb je hem genomen?
Een paartje bosuilen hebben in de wijk waar ik woon gebroed bij iemand in de achtertuin. Toen de jongen uitvlogen fietste ik elke ochtend voor werktijd en elke middag na werktijd even langs om te kijken of de uilen op een fotografeerbare plek zaten. Deze jonge bosuil had ik ’s ochtends al in de vensterbank zien zitten en ’s middags ging ik hem fotograferen. Omdat ik zo vaak ging kijken kende ik een aantal buurtbewoners. De bewoners van dit huis nodigden me uit om vanuit hun huiskamer foto’s te maken van de jonge uil. Hun kleindochter, op wie ze pasten, vond de uil ook interessant en communiceerde op haar manier met de uil.

Wat kan er beter aan?
Ja, zeg het maar. Wellicht geen blauwe reflectie van haar mouwen in het raam?

Welke foto zou je nog heel graag maken?
Een groothoekfoto van een eerste winter ivoormeeuw in de haven van Stellendam.

Wie zou je volgende maand tot fotograaf van de maand willen benoemen en waarom?
Adri Hoogendijk, van hem heb ik veel geleerd en veel projecten gedeeld. Daarnaast is hij altijd weer in staat om tot een vernieuwende foto te komen.


Een groothoekopname heeft voor mij iets extra’s, omdat je iets mee krijgt in de foto van de leefomgeving van de vogel.
Canon 20D, 64 mm, f11, 1/250 sec, ISO 400, - 1/3Een nachtfoto van een Witte kerkuil. Het vergt veel voorbereiding totdat het uiteindelijk tot deze foto komt.
Canon 30D, 500 mm, f4, 1/30 sec, ISO 640, zonder flits, maar met hulp van een externe lampDeze korhoen heb ik gefotografeerd vanuit een schuiltentje in Finland. Het was zo koud dat je in een slaapzaak moest liggen. Heerlijke momenten!
Canon 50D, 500 mm, f4.5, 1/800 sec, ISO 800Een witstuitbarmsijs in Groenland. Ik vind het fantastisch een paar dagen non stop met één onderwerp bezig te zijn.
Canon 5DIII, 500 mmII, f6.3, 1/320 sec, ISO 800, -2/3, 1.4 extenderEen voorbeeld van een foto die tot stand is gekomen door samen met Adri Hoogendijk van tevoren een plan van aanpak te maken. Deze cetti’s zanger is op weg naar een voedertafel die speciaal voor hem gemaakt en geplaatst is in het riet.
Canon 40D, 500 mm, f5.6, 1/500 sec, ISO 400
Back to top
Reply with quote
 
Erik de Koning


Gender: Male

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 118
Location: Zoeterwoude
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Fri 31 May 2013, 23:41    Post subject: Chris van Rijswijk
Mooi verhaal doorspekt met foto's van de bijzondere kwaliteit die we van jou gewend zijn. Ik ben fan van je groothoekopnames. Ook het projectmatig werken spreekt mij erg aan. Kortom, je bent voor mij een inspiratiebron!

Groet,

Erik de Koning
Back to top
Reply with quote
 
Digibird
Joined: 10 Aug 2003
Posts: 415

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sat 01 Jun 2013, 9:08    Post subject:
Een leuk verhaal Chris, met fraaie foto's. Je grootghoek-werk spreekt ook mij erg aan. Leuk ook om een stukje voorgeschiedenis te lezen.

Tot ziens en hartelijke groet, Phil
_________________
Canon
Back to top
Reply with quote
 
Peter van den Berg


Gender: Male
Age: 68
Joined: 06 Sep 2010
Posts: 121
Location: Zuid-holland
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sat 01 Jun 2013, 10:37    Post subject:
Een mooi verhaal met super foto,s,heel mooi vooral met de groothoeklens.

Gr Peter.
_________________
Nikon d7500 met Tamron 150-600 G2
Back to top
Reply with quote
 
Hans Overduin


Gender: Male
Age: 51
Joined: 09 Nov 2010
Posts: 168
Location: Den Haag
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Sat 01 Jun 2013, 10:44    Post subject:
Mooi overzicht Chris, prachtige foto van de uil met groothoeklens ! Tot ziens ergens in het veld. Groet, Hans
_________________
Nikon...... al meer dan 35 jaar!
Back to top
Reply with quote
 
Gertjan de Zoete


Gender: Male

Joined: 15 Sep 2011
Posts: 15
Location: Jaraicejo / Extremadura
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Sat 01 Jun 2013, 11:46    Post subject:
Goed verhaal en mooie foto's; het raampje van de kerkuil komt me bekend voor; is dit ergens op G-O ?
Back to top
Reply with quote
 
Gerard van zeele


Gender: Male
Age: 69
Joined: 02 Feb 2010
Posts: 119
Location: Berkel en Rodenrijs
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Sat 01 Jun 2013, 13:56    Post subject:
respect voor je manier van werken
stuk voor stuk prachtige foto's
zie je weer waar dan ook in het veld

gr gerard
_________________
Canon Spulletjes
feisol 3471 statief met een schommelding
Back to top
Reply with quote
 
Rinus van der Reest
GuestPostPosted: Sat 01 Jun 2013, 18:01    Post subject:
Chris
Mooie foto's en interessant verhaal van hoe jij e.e.a. invult.
Rinus
Back to top
Reply with quote
 
thijsglastra
Moderator
Moderator


Gender: Male
Age: 23
Joined: 07 Jan 2012
Posts: 351
Location: Groningen / Wageningen
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sun 02 Jun 2013, 11:39    Post subject:
Erg mooi, leerzaam en leuk verhaal Chris!
Geweldig leuke anekdote, ik moest flink lachen Laughing

Vooral ook het projectgewijs te stap gaan, kenmerkt jouw foto's ook wel. Verder vind ik dit zelf ook heel interessant (nog nooit geprobeerd hoor Wink ).

De foto's bij je interview zijn geweldig!! Die Laplanduil met groothoek in een warm, bruinig decor is denk ik mijn favoriet (1e foto na de beste foto). Verder vind ik die gapende sneeuwuil ook helemaal top.
Grote complimenten voor je werk en uhm, veel succes met die ivoormeeuw op de Stellendam !! Smile

Groet,
Thijs
_________________
Canon en Sigma spul
Back to top
Reply with quote
 
Rudi Debruyne


Gender: Male
Age: 64
Joined: 05 Jun 2005
Posts: 380
Location: Diksmuide (W.Vl) Belgium
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Mon 03 Jun 2013, 21:47    Post subject:
Fijn om te lezen en naar te kijken!
_________________
Canon 5D Mark2 en 7D - Ef 100-400 4.5/5.6 L IS - EF 500 & 600 1:4 L IS USM - Ext. EF 1,4 - Speedlite 580EX - Manfrotto Magf. Monopod 694 & Whimberly schommelkop & Gitzo C. Tripod G1548 & G1227LVL en Manfrotto vdkop 501.
Back to top
Reply with quote
 
peter wijnAge: 54
Joined: 08 Nov 2003
Posts: 3779
Location: Utrecht
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Tue 04 Jun 2013, 7:46    Post subject:
die foto van die twee kuikens - de een bekijkt geïnteresseerd de plaatjes van de ander; de een moet buiten blijven, de ander moet binnen blijven...; de glaswand als verbeelding van de onoverbrugbare afstand, het doorzichtige dan weer metafoor voor het wonderlijke contact.

schitterend
_________________
hi lui
mooi licht
Back to top
Reply with quote
 
Marco Simonis


Gender: Male
Age: 48
Joined: 28 Feb 2010
Posts: 258
Location: den haag
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Tue 04 Jun 2013, 9:42    Post subject:
Mooi verhaal, Chris.
Ik vind de laplanduil ook het mooiste, als uilen liefhebber.

Gr,
Marco
_________________
Canon dingetjes.
Back to top
Reply with quote
 
Gerard Visser
Editor


Gender: Male
Age: 72
Joined: 16 Apr 2006
Posts: 1224
Location: Rotterdam
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Tue 04 Jun 2013, 10:35    Post subject:
Chris van Rijswijk schreef:

Quote:
Van wat ik doe gaan er dertien in een dozijn.


Je bescheidenheid siert je, maar dat lijkt me toch enigszins bezijden de waarheid! Cool

Verder een fijn verhaal, met tekst en foto's van kwaliteit.
gr
G
_________________
Nikon; Nikkor; Sigma; Velbon; Manfrotto
Back to top
Reply with quote
 
Frank Schulkes


Gender: Male
Age: 74
Joined: 15 Nov 2009
Posts: 25
Location: Helmond / NL
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Tue 04 Jun 2013, 10:36    Post subject:
Bedankt voor dit leerzame interview en de fraaie opnamen. Het inspireet mij zeker om ook werk te maken van groothoek opnamen.
_________________
Nikon D800 + D500, Sigma 300 EX APO DG HSM 2,8 + teleconverter 1,4 en 2.0. Sigma 300-800 APO EX DG 5,6, Feisol TC 3371 met Wimberley WH-200 versie 2 + MDJ en Kirk lenssteunen, Benro C48T Monopod.
Back to top
Reply with quote
 
Albert Allema


Gender: Male
Age: 25
Joined: 23 Oct 2009
Posts: 186
Location: Drachten
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Tue 04 Jun 2013, 19:21    Post subject:
Mooi verslag zeg, heel leuk het verhaal te lezen achter de groothoekopnames.
En dat verhaal van de wandelen uil was geweldig.

Gr Albert.
_________________
Nikon D3100
Nikon D300
Nikkor 300mm f4 + 1.4 converter II Nikkor
Back to top
Reply with quote
 
FRANCOIS roland


Gender: Male
Age: 83
Joined: 09 Jan 2005
Posts: 174
Location: OOSTENDE BELGIE
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Wed 05 Jun 2013, 18:05    Post subject:
Ik ken je al lang Chris van bij "Dutch Birding" geloof ik, maar hier via "Birdpix" leer ik pas je onvolprezen veelzijdigheid kennen.
Een dikke proficiat vanuit Vlaanderen
Groetjes
Roland
_________________
Canon EOS D60 - 300D - 40D- 1-D Mark IV
Canon Lenzen: EF70-200mm USM f2.8 IS II, EF 500mm USM f4 IS, EF 800mm f5.6 IS USM en extenders : TC1.4 III en TC2 III
Canon EF100mm f2.8 USM Macro
Back to top
Reply with quote
 
Boudewijn Schreiner
PixPas (Basic)


Gender: Male
Age: 72
Joined: 05 Nov 2004
Posts: 38
Location: Den Haag
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Wed 05 Jun 2013, 20:43    Post subject:
Ik heb met veel genoegen het interview gelezen.
Je gedrevenheid en projectmatige aanpak vind ik bijzonder inspirerend. De mooie resultaten die je hier laat zien spreken voor zich.
Tot ziens in het veld.
groet,
Boudewijn
_________________
Canon EOS 20D/40D/5D Mark lll
Canon EF 100mm f/2.8 Macro;
Canon EF 300mm en 500mm f/4L IS;
Canon Extender EF 1.4xll en 2.0xll
Back to top
Reply with quote
 
Marcel van Kammen


Gender: Male
Age: 37
Joined: 07 Nov 2006
Posts: 802
Location: Noardbergum
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Thu 06 Jun 2013, 7:51    Post subject:
Mooi stuk Chris,je groothoekplaatjes vind ik altijd erg fraai maar die Bosuil is toch wel de absolute topper.

Ik zal ook nooit meer die sessie bij de Waterral vergeten...ik denk dat k toen wat onderkoelingsverschijnselen had Very Happy

Mooi dat je Adri als volgende fotograaf van de maand heb gekozen,hij is ook altijd een inspiratiebron voor me geweest.
_________________
Kijk ook eens op mijn site: www.momentsofnature.nl

Nikon Camera en wat lensjes.
Back to top
Reply with quote
 
Ruud Schouten


Gender: Male
Age: 42
Joined: 09 Feb 2013
Posts: 32
Location: Grootebroek
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sat 08 Jun 2013, 13:27    Post subject:
Inderdaad een mooi verhaal.

Apart om te zien zijn de foto's met de groothoek lens.

Groeten Ruud
Back to top
Reply with quote
 
VanderGreef


Gender: Male
Age: 69
Joined: 11 Apr 2006
Posts: 50
Location: Driebergen
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Mon 10 Jun 2013, 17:30    Post subject:
Mooi achtergrondverhaal Chris, je groothoekopnamen zijn erg inspirerend, ik geniet met volle teugen van je werk Smile , groeten, Jan
_________________
Canon 1D Mark IV, Canon 1 Ds Mark III,
Canon 16-35, macro 100mm 70-200, 300, 500 mm F4L IS USM, ext 1.4 en 2.0
Back to top
Reply with quote
 
Bert Ooms
Moderator
Moderator


Gender: Male
Age: 66
Joined: 29 Sep 2007
Posts: 389
Location: Emmen
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Thu 27 Jun 2013, 16:36    Post subject:
Genieten is dit!
Ik vind die groothoekbeelden toch wel heel kenmerkend voor je oevre. Ik denk bij jouw naam in elk geval meteen aan reusachtige waterallen. En wat je hier laat zien vind ik ook fantastisch. Zo'n sneeuwuil die vorsend op je neer kijkt vanuit een besneeuwd landschap..geweldig.

Een goed plan van aanpak loont, dat is duidelijk. Ben benieuwd naar de resultaten van je volgende project.

Bedankt,
Bert
_________________
Nikon
Back to top
Reply with quote
 
Ben van den BroekAge: 71
Joined: 10 Aug 2004
Posts: 11
Location: Schiedam
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Sat 29 Jun 2013, 22:39    Post subject:
Hallo Chris, zo af en toe kom ik je tegen in het veld. Je bent altijd bereid om informatie te delen, dat zie je wel eens anders! Heb respect voor je vasthoudendheid en projectmatige aanpak. Ga zo door! Tot ziens, Ben van den Broek
_________________
Nikon D7000 + AF VR Nikkor 80-400mm + Nikkor 300mm f4
Back to top
Reply with quote
 
Chris van Rijswijk


Gender: Male

Joined: 18 Sep 2004
Posts: 81
Location: Rotterdam
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Sun 30 Jun 2013, 10:46    Post subject:
Beste allemaal,

Dank voor de vele positieve reacties. Dat doet me goed!
Ook in het veld kreeg ik leuke reacties op mijn stukje.

Tot ziens maar weer...

Vr gr Chris

http://www.birdshooting.nl/
_________________
Canon diverse

http://www.birdshooting.nl/
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Birdpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum