Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Birdpix.nl Forum Index -> Birdpix spelregels


Hoe komt mijn foto in de database?

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Marcel van der Tol
Admin
AdminAge: 60
Joined: 31 Dec 2003
Posts: 4591
Location: Zoetermeer
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Sun 07 Oct 2018, 20:26    Post subject: Hoe komt mijn foto in de database?
Het doel van de database
Met de database bouwen we een verzameling van foto's op Birdpix op, die naar de mening van de moderators onderscheidend genoeg zijn, om te bewaren.
Dat doen we om te voorkomen dat wanneer de gebruikers aan hun uploadlimiet geraken, in onze ogen waardevolle foto's weer van Birdpix verwijderd zullen worden.
In de loop der jaren krijgen we zo op Birdpix een unieke collectie van vogelfoto's afkomstig uit alle werelddelen.
Wanneer je een foto in de database hebt zal deze foto daarom ook niet meetellen voor jouw uploadlimiet.

Welke foto's worden voor de database geselecteerd?
Bij het selecteren van de foto's voor de database letten de moderators op de volgende zaken

- De technische en creatieve eigenschappen van de foto
- De nominaties door gebruikers
- De voordracht door een moderator
- Ethische aspecten

De selectie van database foto's is in tegenstelling tot het gewone modereren op fotokwaliteit, een 100% subjectief proces, waarin de fotografische visie en de smaak van de betrokken moderators dus heel erg zwaar weegt.
Een in de database geplaatste foto heeft de steun van minstens twee moderators, en hoeft dus ook niet de opvatting van alle moderators weer te geven.
Het niet plaatsen van een foto in de database, die zich bijvoorbeeld in het verzamelalbum door het aantal hits of nominaties onderscheidt, is dus geen oordeel over de kwaliteit van de foto. Dat oordeel is al bij het plaatsen in het verzamelalbum gegeven.

Wanneer verschijnt een foto in de database?
We streven er naar om binnen pakweg en week te besluiten of een geplaatste foto voor plaatsing in de database in aanmerking komt. Daarom kan je jouw meest recente foto's in het verzamelalbum niet wissen, zodat wij de tijd hebben om de foto's voor de database te selecteren. De database foto's verschijnen na selectie opnieuw op de voorpagina van Birdpix.

Je vindt dat een foto wel in de database thuishoort?
Als je foto niet geselecteerd is voor de database, dan kan je altijd alsnog de foto onder de aandacht van de moderators brengen. Er zal dan opnieuw naar deze foto gekeken worden. Dat is geen garantie dat de foto alsnog in de database komt. Stuur dan een berichtje naar de moderators met een link naar de foto op Birdpix. Dat is voor ons makkelijker zoeken.

Maakt het uit of een foto in de database staat?
Ja en nee.
De vindbaarheid van jouw foto's op Birdpix is niet afhankelijk van het album waar ze staan. Dus als je zelf vindt dat jouw foto een permanent plekje op Birdpix verdient, dan kan je die, als jouw uploadlimiet dat toestaat, gewoon in het verzamelalbum laten staan. Is jouw uploadlimiet niet toereikend, dan kan je overwegen om een (andere) pixpas aan te schaffen.
Het voordeel van het verzamelalbum is dat je zelf jouw eigen foto's kunt beheren. In tegenstelling tot een foto in het verzamelalbum kan je een foto in de database niet zomaar wissen. Daarvoor moet je een verzoek bij de moderators indienen.
Plaatsen in de database betekent dat jouw foto na de eerste plaatsing in het verzamelalbum een tweede keer op de voorpagina verschijnt en dus vaker bekeken zal worden.

Er staan stokoude foto's in de database
Bij de start van Birdpix werd geen onderscheid gemaakt tussen het verzamelalbum en de database. Toen het door de groei van het aantal foto's op Birdpix noodzakelijk werd om grenzen te stellen aan het aantal foto's dat op Birdpix geplaatst kan worden, is het verzamelalbum bedacht. De foto's die tot dan moment in de database stonden, zijn daar blijven staan. Een groot deel daarvan, zal tegenwoordig de database niet meer halen.
Het simpelweg terugzetten van deze oude foto's in het verzamelalbum, zal bij de gebruikers van het eerste uur een enorme overschrijding van de uploadlimiet veroorzaken. Hiervoor moeten we nog een oplossing vinden.


Last edited by Marcel van der Tol on Mon 15 Jul 2019, 21:17; edited 3 times in total
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Birdpix.nl Forum Index -> Birdpix spelregels

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum