Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Birdpix.nl Forum Index -> Nieuws


Seminar- en fotolezingen programma PiXperience

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Daan Schoonhoven


Gender: Male
Age: 50
Joined: 14 Jul 2003
Posts: 2683
Location: Nijkerk
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Tue 14 Feb 2012, 15:52    Post subject: Seminar- en fotolezingen programma PiXperience
Het seminar en fotolezingen programma van de PiXperience is nu helemaal bekend. We hebben gekozen voor een grote variatie aan onderwerpen en voor fotografen die ook de gevorderde amateur nog zullen aanspreken. Voor elk wat wils!!
(De volgorde van de verschillende onderdelen staat nog niet vast).

In het seminar programma komen professionals aan het woord die verregaand gespecialiseerd zijn in een bijzondere vorm van natuurfotografie. Ze delen hun kennis en ervaring met de deelnemers, geven praktische handvatten hoe je zelf aan de slag kunt gaan en verder kunt komen binnen een specialisatie. De seminars zijn bedoeld voor gevorderde amateurs, maar ook meer beginnende fotografen kunnen inspiratie opdoen.

Dichtbij vogels komen – Koos Dansen
Een van de uitdagingen bij vogelfotografie is het dichtbij komen. Vogels zijn meestal schuw en alert, maar om topfoto’s te maken moet je dichtbij komen. Alle manieren van het benaderen van vogels komen aan de orde: het bouwen van een vaste hut, het maken van een drijfhut, vogels benaderen in het veld, met de auto, maar ook hoe vogels er voor kiezen om jou te benaderen. Koos Dansen is mede-auteur van het praktijkboek vogelfotografie dat tijdens de PiXperience wordt gepresenteerd.

Reptielen en amfibieën fotografie – Jelger Herder
Jelger zal in dit seminar vooral ingaan op het leefgebied van slangen, kikkers, salamanders en hagedissen. Waar maak je de meeste kans deze dieren te zien en hoe vergroot je de kans op goede foto’s? Wanneer in het jaar en op welke tijdstippen van de dag en tijdens welke weersomstandigheden kun je reptielen en amfibieën het beste fotograferen.
Jelger werkt enkele dagen in de week als fotograaf en enkele dagen in de week voor RAVON, de organisatie voor reptielen, amfibieën en vissen onderzoek in Nederland.

Onderwaterfotografie – Ron Offermans
Ron Offermans’ grote passie is onderwaterfotografie. Afgelopen jaar werd hij Nederlands Kampioen onderwaterfotografie. Al zijn kennis en ervaring heeft hij verzameld voor het handboek digitale onderwaterfotografie dat vorig jaar verscheen en inmiddels aan de tweede druk toe is. Rons’ tweede natuur is het overbrengen van zijn passie. In dit seminar gaat hij in op de vraag wat er komt kijken bij onderwaterfotografie en hoe je kunt beginnen met het fotograferen van de fascinerende onderwaterwereld.

Landschapsfotografie – Bart Heirweg
Bart is een van de weinige fulltime professionele natuur- en landschapsfotografen in België. Hij zal zijn voorliefde voor landschappen toelichten en ingaan op de vraag hoe je een intieme landschapsfoto maakt. Hij licht drie pijlers van landschapsfotografie toe: voorbereiding, beeldopbouw en gebruik van licht, maar gaat ook in op het gebruik van filters en ander materiaal om tot het ultieme resultaat te komen.

Macrofotografie – Paul van Hoof
Hoe maak je foto’s van insecten, bloemen, paddenstoelen en andere kleine onderwerpen die tot de verbeelding spreken? Met dit seminar gaat Paul in op de techniek en het gebruik van hulpmiddelen zodat je een grote stap kunt maken in het maken van aansprekende macrofoto’s.
Paul is een natuurfotograaf met een breed portfolio, waarin macrofotografie een hoofdrol speelt.

JPEG fotobewerking – Eduard de Kam (Instituut voor digitale fotografie)
Seminar over de basics van het bewerken van JPEG bestanden. Wat zijn de camera-instellingen als je in JPEG fotografeert en wat zijn de basis stappen om je foto te optimaliseren: belichting aanpassen, kleuren aanpassen, verkleinen, verscherpen en ruisonderdrukking. In een uurtje tijd ben je een stuk wijzer bijvoorbeeld om je foto’s goed te presenteren op Birdpix en Nederpix.

FOTOLEZINGEN
Gebruikers van Birdpix en Nederpix met een bijzonder (foto)verhaal geven hier de hele dag door fotolezingen over specifieke onderwerpen.

Chris van Rijswijk – Uilen van Europa
Chris is gefascineerd door uilen en heeft bijna alle uilen van Europa veelvuldig gefotografeerd. In deze lezing zie je de resultaten van vele jaren fotografie. Ongetwijfeld zullen daar ook groothoekopnames bij zitten, iets waar Chris zich ook bij het fotograferen van uilen op heeft toegelegd.

Han Bouwmeester – Fotografie en bescherming
Soms lijken natuurfotografie en natuurbescherming op gespannen voet met elkaar te staan. Han laat zien hoe hij in zijn benadering van natuurfotografie deze twee juist verenigd.worden en elkaar versterken. Deze lezing inspireert je om verder te gaan dan fotograferen alleen.

Henk van de Born – ‘Wie sjoen os Limburg is’
Het zuiden van Nederland heeft een flora en fauna die afwijkt van de rest van Nederland. Henk woont en fotografeert al jaren in deze provincie en heeft er z’n natuurfotografiehart aan verloren. Hij laat ons de pareltjes van de Limburgse natuur zien.

Ton Valk – Sfeervolle landschapsfotografie
Twee voorliefdes wedijveren om de aandacht bij Ton: macrofotografie en landschapsfotografie. In deze fotolezing heeft de landschapsfotografie het even gewonnen. Ton laat voornamelijk Overijsselse landschappen zien, waarbij duidelijk wordt dat Ton niet over een nacht ijs gaat. Kenmerkend voor zijn foto’s is de sfeer die hij weet te vangen.

Peter Grobben – Spitsbergen
Het enthousiasme van Peter is aanstekelijk. Zijn camera heeft een behoorlijk aantal Europese bestemmingen gezien, maar Spitsbergen overtrof zijn verwachtingen: fascinerende landschappen en heel bijzondere soorten zoogdieren en vogels.

Tim Hofmeester - Beleving in optima forma
Boeiende lezing van deze ‘jonge hond’ over zijn beleving tijdens het fotograferen. Van hard werken om een technisch goede macro-foto te maken, via het willen maken van sfeervolle registratiefoto’s, naar het zoeken naar emotie en beleving in een foto, waarbij de soort ondergeschikt is geworden.

Klik hier om je aan te melden voor de PiXperience!
Back to top
Reply with quote
 
Perry




Joined: 07 Nov 2009
Posts: 7

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Mon 27 Feb 2012, 10:52    Post subject:
Staat het programma met de aanvangstijden van de activiteiten ergens vermeld? Is aanmelden vooraf voor bepaalde activiteiten mogelijk?

Met vriendelijke groet,

Perry
Back to top
Reply with quote
 
Daan Schoonhoven


Gender: Male
Age: 50
Joined: 14 Jul 2003
Posts: 2683
Location: Nijkerk
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Mon 27 Feb 2012, 16:58    Post subject:
Perry wrote:
Staat het programma met de aanvangstijden van de activiteiten ergens vermeld? Is aanmelden vooraf voor bepaalde activiteiten mogelijk?
Perry


Op www.pixperience.org staan onder programma alle tijdstippen van de lezingen.
Morgen ontvang je een email met daarin informatie over je je kunt inschrijven voor de fotolezingen.

Inschrijven voor de pixperience zelf kan nog tot en met vanavond 27 februari.
Back to top
Reply with quote
 
Perry




Joined: 07 Nov 2009
Posts: 7

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Mon 27 Feb 2012, 18:53    Post subject:
Daan, hartelijk dank voor de info.
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Birdpix.nl Forum Index -> Nieuws

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum