Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Birdpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand


FvdM februari 2013: Johan Scholtens
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Arjen Drost
Megavip


Gender: Male
Age: 44
Joined: 06 Dec 2004
Posts: 2311
Location: Groningen
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 1:00    Post subject: FvdM februari 2013: Johan Scholtens
Korte bio
Naam: Johan Scholtens
Leeftijd: 45 jaar
Woonplaats: Leerdam
Beroep: ICT-beheer
Andere hobby’s?: vroeger veel getennist, natuur in het algemeen, computers, verder ben ik nog penningmeester/boekhouder van een kerk
Gebruikte apparatuur: Canon 7D, 500mm F4, 300mm F4, 100mm 2.8 en verdere accessoires
Website: http://picasaweb.google.nl/scholtens.johan
In de toekomst: http://www.johanscholtens.nl
Foto’s op BirdpixInterview
Waarom vogelfotografie?
Vogels zijn overal, prachtig van kleuren en vormen, kenmerkend in gedrag en geluid, veelsoortig en omdat ze zo moeilijk te benaderen zijn, voor fotografen het ultieme doel om ze toch zo dicht of mooi mogelijk in beeld te krijgen. Daarnaast is het voor mij een heerlijke ontspanning om alle zaken van het dagelijkse leven van me af te zetten en gewoon te genieten van die prachtige schepping die de totale rust, geborgenheid en bovenmenselijke volmaaktheid van de Grote Schepper weerspiegelt.


Totale perfectie van kleuren en vorm zijn duidelijk aanwezig bij een pestvogel.

Wat is het leuke aan vogelfotografie?
De spanning van het moment waarvan je weet dat het er mogelijk aan zit te komen, maar niet weet wanneer en in welke hoedanigheid. Daarnaast is het de uitdaging om, met name bij vliegbeelden of zeer onverwachte momenten, eigenlijk sneller te zijn dan de vogel die je wilt fotograferen. Absolute controle over jezelf en je fototoestel is dan een vereiste.


Bij dit soort snelle vogels is het van belang snel en gecontroleerd te reageren.

Wat zijn de minder leuke kanten?
Tijd. Met een volledige baan, een gezin met drie kinderen en een aantal nevenfuncties, is het balanceren tussen deze zaken en fotografie. Gelukkig heb ik een aardige baas en bazin Smile
Verder is het af en toe wel afzien hoor met koude of hitte. Urenlang in kou en wind moet je er wel voor over hebben. Goed kleden is van uiterst belang!


Basaltblokken aan de rand van het IJsselmeer. Het vroor stevig en er stond een harde wind. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van HDR-techniek. Daarmee kun je contrasten overbruggen en worden zowel de donkere als lichte delen goed belicht. Met ijs in de volle zon wel zo handig!

Wat is je specialiteit?
Ik denk met name vliegbeelden. Vanuit een perfectionistische inslag probeer ik altijd het uiterste uit mijn hobby of werkzaamheden te halen. Voor mij zijn vliegbeelden van vogels toch wel de hoogste uitdaging; hoe kleiner de vogel, hoe moeilijker het wordt. Daarnaast zijn vogels misschien wel op hun mooist als de vleugels zijn uitgeslagen.


Vogels vind ik op z’n mooist als ze vliegen. De uitdaging is om dan op het juiste moment af te drukken.

Wat kenmerkt jouw foto’s?
Ik ben nogal weg van kleuren. De kleuren in de natuur zijn subliem en lopen perfect in elkaar over. Nergens zie je een kleurenprofiel die niet klopt. Lijnen en vormen, alles is uitmuntend geschapen.
Dat probeer ik ook over te brengen via mijn foto’s. Omdat ik ook andere vormen van fotografie uitvoer, komt dit bijv. zeker goed naar voren in macro-fotografie, maar ook bij landschap- en vogelfotografie kun je veelal niet anders dan onder de indruk komen van wat je ziet.


Het wonderlijke laten zien d.m.v. macrofotografie; zo maar een paar druppels aan een graspriet.

Hoe werk je meestal?
Heel verschillend. Dat kan van gewoon een stuk lopen of rijden zijn, tot het doelgericht afgaan op een onderwerp. Ik heb geen schuilhut of tent, maar wel een tuin waar heel veel vogels op afkomen. Daar heb ik al veel mooie foto’s kunnen maken. Omdat je voor jezelf de lat steeds hoger gaat leggen, sluit ik niet uit dat in de toekomst een schuiltent of camouflagenet aangeschaft gaat worden. Daarmee openen zich toch weer vele andere mogelijkheden.


Gewoon met de fiets langs de kant van een weiland gaan staan. Deze ransuil ging tegen het eind van de avond jagen.

Hoe probeer je verstoring te voorkomen terwijl je die mooie foto maakt?
Je leert al snel als fotograaf dat verstoring je niet verder helpt, integendeel. Als mens hebben we al teveel kapot gemaakt in de natuur. Wat ik vaak zie is, dat niet alleen het vogeltje dat wegvliegt het probleem is, maar veel meer nog: platgelopen (riet)velden, achtergebleven afval, loslopende honden, etc.
We leven in een zeer dichtbevolkt land, waarbij het belangrijk is respectvol met de natuur om te gaan. De meeste serieuze fotografen realiseren zich heus wel dat de kans op een goede foto toeneemt naarmate het onderwerp rustiger benaderd wordt.


Als je een zwaan rustig benadert dan gaat hij ongestoord verder met veren poetsen.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotograferen?
Ik ben jaren geleden begonnen met fotograferen van natuur in het algemeen. Denk daarbij aan landschap- en macrofotografie. Toen het digitale tijdperk in de fotografie opkwam, kocht ik al snel mijn eerste digitale fototoestel, een compactcamera. Ik vond de mogelijkheden onbeperkt en de combinatie met mijn hobby ‘computers’ was al snel gelegd.
Al fotograferende zag ik ook veel vogels, maar ik ontdekte al snel dat die buiten mijn bereik vielen, zowel letterlijk als figuurlijk. Uiteindelijk was de drang om ook vogels te gaan fotograferen zo groot geworden, dat ik eind 2009 besloot een spiegelreflexcamera aan te schaffen en in 2010 een 300mm lens. Daarmee ging een wereld voor me open en al snel werd vogelfotografie toegevoegd aan mijn passie. Eind 2012 kon ik een 500mm lens aanschaffen.


Met een telelens heb je in de natuur veel meer mogelijkheden. Een slootje-springende reebok zie je ook niet elke dag!

Wat zijn je favoriete plekken?
Mijn eigen achtertuin en in het voorjaar de Zouweboezem en verder de directe omgeving van mijn woonplaats Leerdam (tussen de rivieren Lek, Waal en Linge) . Er komen veel vogels voor, het is vertrouwd, je kent de plekjes, dat is belangrijk voor vogelfotogafie.
Ik woon ook niet zover van de Biesbosch, wat een prachtig vogelgebied is.
Afgelopen jaar in Zevenhoven geweest; een aanrader!


In onze eigen achtertuin al heel wat mooie foto’s kunnen maken.
Soms is het jammer dat Birdpix geen foto’s met aangeboden voer plaatst, want hoe vaak krijg je zo’n situatie nou voor de camera?


Wat is je droomsoort/-gebied?
Heb ik niet, wat mij betreft is elke vogel een droomsoort, van goudhaantje tot zeearend, iedere vogel heeft zijn eigen mooie kenmerken. Dat wil niet zeggen dat ik geen speciaal gevoel krijg bij het fotograferen van wat minder voorkomende of fraaier gekleurde vogels. Ik heb één keer een mannetje-wielewaal goed kunnen fotograferen in Nederland, dat vergeet je niet zo snel meer …


Elke soort kan een droomfoto opleveren. Een gewoon pimpelmeesje in bad levert een leuke foto op.

Wat zou je nog graag doen op fotografeergebied?
Foto-stacking. Onlangs een presentatie bijgewoond van een gevorderde fotograaf hierin. Ongekende beelden levert dit op bij macro-fotografie. Voor mij een van de doelen van fotograferen: beelden laten zien die je feitelijk niet met het blote oog kan waarnemen omdat de onderwerpen te klein zijn of omdat het te snel gaat (vliegende vogels).
Verder wil ik meer met lichtinval gaan doen. Een voorbeeld hierbij van een drinkende groenling met vallende druppels. De laagstaande winterzon in combinatie met de schaduwen maakt deze foto toch wat specialer.


Licht is mede bepalend voor een goede foto. Met of zonder zon levert in dit geval totaal andere beelden op.

Heb je een fotograaf die je erg inspireert?
Heel erg veel. Je ziet dat veel fotografen zich toch wel specialiseren in het fotograferen van bepaalde soorten vogels of vormen van fotografie. Ik bekijk bijna altijd de exif-gegevens en heb daar veel van geleerd.

Doe je aan andere vormen van fotografie?
Jazeker, zoals gezegd ook landschaps- en macrofotografie. Van beide vormen kan ik nog altijd bijzonder genieten. Vooral bij macro merk ik dat mensen nogal eens erg onder de indruk zijn van wat er op de foto’s afgebeeld staat. Omdat de moderne samenleving verder van de natuur is af komen te staan, hebben mensen soms geen idee hoe wonderlijk de natuur in elkaar steekt.


Macrofotografie kan indrukwekkende beelden opleveren.

Heb je een leuke anekdote?
Ja, wel meerdere, maar een van de opvallendste momenten speelde zich afgelopen zomer af in onze eigen achtertuin. Het was warm en ik zat onder een boom in de schaduw wat te lezen, toen ik plotseling de vogels hoorde opschrikken. Vanuit de tuin van de buren schoot een sperwer op met een krijsende mus in z’n poten. Hij kwam recht op me af, vloog twee meter voor me over de tafel heen en verdween in een boomgaard achter onze tuin. De foto staat alleen op m’n netvlies gegrift …


Met landschapsfotografie kun je alle kanten op. Maak vooral gebruik van het mooie avond- of ochtendlicht. Deze foto is gemaakt rond 6:00 uur
’s ochtends.


Wat vind je van Birdpix?
Een prachtig platform voor de meer gevorderde fotograaf. De selectiecommissie, bestaande uit moderators, stelt hoge eisen aan de foto en daarmee is het niveau aanzienlijk te noemen op Birdpix. Niettemin ben ik ook ergens begonnen en door te kijken en te lezen op deze website ben ik o.a. gekomen waar ik nu ben. Je leert verder heel veel over vogels zelf, ook erg belangrijk!
Verder mag er wat mij betreft af en toe wat kritischer commentaar gegeven worden, zowel in positieve als negatieve zin, maar hou het wel opbouwend gericht en reageer respectvol; ieder heeft zijn of haar niveau, kennis, kunde én mogelijkheden.
Tenslotte hoop ik dat het aantal te geven nominaties per 24 uur in de toekomst wat opgeschroefd kan worden naar bijv. 5 stuks. Het is leuk om ze te geven én te ontvangen. Je foto wordt er min of meer toch op beoordeeld (m.n. door jezelf…) zoals ze te zien zijn op foto van de dag, week, maand en jaar. Er worden gewoon teveel mooie foto’s per dag ingestuurd om maar twee nominaties te verdelen.

Heb je een tip voor andere fotografen?
Wees creatief en probeer eens een foto te maken die de standaard te buiten of te boven gaat. Dit zal lang niet altijd lukken, maar je kunt er wel naar streven. Volhouden is het advies dus.
Ontdek je eigen omgeving! Voor bijzondere vogels moet je misschien wat verder weg zijn, maar voor een bijzondere foto is dat niet noodzakelijk!
En verder: geniet gewoon van de momenten, ook al is het resultaat mogelijk niet altijd wat je er van verwachtte. Wat je zelf beleefd hebt, neemt niemand je af.


Een gewone vlieg op een piepkleine paddestoel laat de vlieg sterk uitvergroten.

Beste foto
Waarom is dit je beste foto?

Allereerst is dit mijn hoogst-genomineerde foto op Birdpix. Daarmee geven andere fotografen te kennen dat ze dit een bijzondere opname vinden. Ik denk wel dat het een moment is wat wellicht nog niet eerder op deze manier gefotografeerd is (althans op Birdpix). Je krijgt weinig kans om een unieke foto te maken.

Hoe heb je hem genomen?
Zittend in een stoel, vanuit de hand en in mijn eigen achtertuin! Iedere dag komen er wel eksters in de tuin en dagelijks zag ik in een fractie van een seconde dit moment. Lange tijd (denk in maanden) met een plan bezig geweest om uiteindelijk tot dit resultaat te komen. Het geeft enorm veel voldoening als het uiteindelijk toch lukt!

Wat kan er beter aan?
Bij de commentaren een paar keer de opmerking over het ontbreken van de kop (zijkant/vooraangezicht). Tja, geen idee hoe ik dat voor elkaar had kunnen krijgen.

Welke foto zou je nog heel graag willen maken?
Een heleboel: vis- of zeearend met een gevangen vis in de poten, een vliegende wielewaal, parende ijsvogels, slechtvalk die een duif aanslaat, veel vogels in vlucht, een gaai zoals mijn eerder besproken eksterfoto, een sperwer die over de tafel heen vliegt met een prooi in z’n poten …

Wie zou je volgende maand tot fotograaf van de maand willen benoemen en waarom?
Frank Kremer. Ik heb hem ontmoet tijdens de kerstfazantenfotoactie afgelopen december.
Ik kende hem alleen van zijn foto’s op Birdpix, die er regelmatig zowel in kwaliteit als originaliteit uitspringen. Hij kwam zeer enthousiast over en ik denk dat hij wel een leuk, aardig en bijzonder verhaal kan neerzetten.


Met deze foto won ik de ludieke kerst-fotowedstrijd: ‘fotografeer een fazant’.
Back to top
Reply with quote
 
Johan Scholtens


Gender: Male
Age: 53
Joined: 04 Jun 2008
Posts: 94
Location: Leerdam
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 7:32    Post subject:
Mijn nieuwe website http://www.johanscholtens.nl is inmiddels in de lucht, maar in aanbouw.
Er moeten nog menu's en meerdere pagina's worden aangemaakt en de homepage moet nog verder worden ingericht.
Je kunt alvast de website bezoeken voor een eerste algemene indruk, waarbij alle opmerkingen hierover van harte welkom zijn.

Ik wens iedereen veel lees- en kijkplezier!

Hartelijke groet,
Johan Scholtens
Back to top
Reply with quote
 
Arne Roest


Gender: Male
Age: 27
Joined: 21 May 2010
Posts: 45
Location: Leerbroek
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 8:12    Post subject:
Erg mooi verhaal Johan. Interessant om het te lezen en om de prachtige foto's te bekijken. En wat is die gaai met specht gaaf zeg, vol in actie!
Hopen dat we nog vaak met elkaar op pad kunnen!

Groet,
Arné
_________________
Nikon D7000 + Nikkor 500mmF4 VRII + Nikon TC 14III + Nikon 18-55mm + Benro statief met schommelkop
Back to top
Reply with quote
 
Erik de Koning


Gender: Male

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 118
Location: Zoeterwoude
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 8:15    Post subject:
Mooi 'down to earth' verhaal Johan en uiteraard gelardeerd met prachtige foto's. Vooral dat van "probeer eens iets anders en door blijven zetten" spreekt mij persoonlijk erg aan. De foto's die daaruit resulteren houden BP gevarieerd en interessant! Dank je en blijf vooral genieten tussen alle drukke werkzaamheden door!

Gr Erik
Back to top
Reply with quote
 
Ad Sprang
Megavip


Gender: Male
Age: 68
Joined: 03 Apr 2005
Posts: 7381

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 9:04    Post subject:
De combinatie van jouw foto's met de (veelal humoristische) onderschriften spreekt mij zeer aan. Je probeert toch een eigen weg te gaan en komt niet met het zoveelste dood- gefotografeerde vogeltje.
Je vliegbeelden mogen er zijn, zo staat de geweldige Ekster op mijn netvlies gebrand.
Leuk ook dat je soms samenwerkt met een jonge streekgenoot en hem zo ook kansen biedt alhoewel dit natuurlijk een wisselwerking is.
Ben je nog niet persoonlijk tegengekomen alhoewel we beiden in de prachtige Vijfheerenlanden wonen. We lopen elkaar vast nog wel eens tegen het lijf!
Groeten en tot dan Wink
@d
_________________
Canon EOS 20D (2005) én Canon EOS 40D (2007) én Canon EOS 50D (september 2010). Canon 300 mm. F4 IS lens en Canon 1.4 converter.
Sinds 10 december 2005 Canon EF 500 mm. F4 L IS USM. Snelkoppeling Novoflex Miniconnect Profi-set.
Manfrotto 681B eenpoot.
Back to top
Reply with quote
 
Annemijn


Gender: Female
Age: 27
Joined: 01 Dec 2009
Posts: 5
Location: Noordeloos
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 11:04    Post subject:
Interessant interview waar mooie foto's bij geplaatst zijn!
Mooi ook dat je vertelt dat de schepping de bovenmenselijke volmaaktheid van de Grote Schepper weerspiegelt! Veel succes met het maken van deze prachtige foto's en misschien komen we elkaar nog wel een keer tegen.

Hartelijke groet,
Annemijn de Groot
_________________
Nikon D40
nikon lens 18-55
sigma lens 70-300
sigma lens 150-500
Tamron tas
Back to top
Reply with quote
 
Micha Schipper


Gender: Male
Age: 50
Joined: 07 Sep 2012
Posts: 13
Location: Limburg
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 11:56    Post subject:
Wat een mooi verhaal. De Ekster is van wereldklasse. Complimenten voor je vernieuwde website er staan fantastisch mooie foto's op.

Gr van Micha
_________________
Canon
Back to top
Reply with quote
 
Hendrik


Gender: Male
Age: 40
Joined: 30 May 2005
Posts: 536
Location: sexbierum
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 12:52    Post subject:
Die ekster blijf ik toch wel een van de beste foto's vinden. Woorden schieten gewoon te kort. Wanneer ga je de vlaamse gaai uploaden in deze houding?
_________________
De nodige kilo's canon....
Gitzo carbon + wimberley
www.natuurplaten.nl
Back to top
Reply with quote
 
Thijzan


Gender: Male
Age: 41
Joined: 20 Jan 2006
Posts: 5
Location: Leerdam
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 13:32    Post subject:
Interessant verhaal en dito foto's!
Volg de foto's en waarnemingen van jou (en Arne) op de voet... Mooie waarnemingen, verhalen en foto's, meestal op zeer herkenbare en ook voor mij vertrouwde plaatsen rondom Leerdam. Hoop jullie dan ook eens tegen te komen! Dank voor het verhaal!

Groeten Thijs
Back to top
Reply with quote
 
peter wijnAge: 54
Joined: 08 Nov 2003
Posts: 3784
Location: Utrecht
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 14:36    Post subject:
leuk verhaal johan
en een aantal van je heerlijke foto's onder elkaar.
_________________
hi lui
mooi licht
Back to top
Reply with quote
 
thijsglastra
Moderator
Moderator


Gender: Male
Age: 22
Joined: 07 Jan 2012
Posts: 304
Location: Groningen / Wageningen
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 14:40    Post subject:
Hoi Johan!

Leuke bio heeft u geschreven!
Veel info en tips! Mooie macro en landschap foto's maakt u ook, naast vogelfotografie!
Qua nomi's ben ik het helemaal met u eens Smile

Groet,
Thijs
_________________
Canon en Sigma spul
Back to top
Reply with quote
 
Frank Schulkes


Gender: Male
Age: 73
Joined: 15 Nov 2009
Posts: 25
Location: Helmond / NL
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 17:53    Post subject:
Een heel illustratief interview en een verbazingwekkende vogel portfolio met name wanneer ik bedenk dat je pas sinds kort over een 500 mm lens beschikt. Met interesse ook gekeken naar de de oude en nieuwe website. Daar denk ik al lang over en zie nu hoe je daarmee in Google een begin kunt maken. Hierbij dan de vraag: zou je de volgende keer opnieuw in Google beginnen of ineens voor een eigen website kiezen?
_________________
Nikon D800 + D500, Sigma 300 EX APO DG HSM 2,8 + teleconverter 1,4 en 2.0. Sigma 300-800 APO EX DG 5,6, Feisol TC 3371 met Wimberley WH-200 versie 2 + MDJ en Kirk lenssteunen, Benro C48T Monopod.
Back to top
Reply with quote
 
anevanrees
PixPas (Basic)


Gender: Male

Joined: 11 Jun 2011
Posts: 40
Location: Groningen
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 18:42    Post subject:
Hallo Johan,

Originele foto's met geestige onderschriften en een prettige commentaarstijl kenmerken voor mij jouw activiteiten op birdpix. Leuk vind ik je vastberadenheid om die ene speciale foto te maken, zoals die prachtige ekster.
Je vliegbeelden zijn bijzonder.

Groet, Ane
Back to top
Reply with quote
 
Henk Laverman


Gender: Male
Age: 71
Joined: 30 Aug 2010
Posts: 43
Location: Wirdum
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 20:15    Post subject: Hallo Johan,
Je laat als fotograaf en als vogelaar je veelzijdigheid goed tot uitdrukking komen. Man wat heb je een fraaie selectie gemaakt van je foto's. Prachtig om te zien. De passie waarmee je de hobby invult spreekt mij ook erg aan. Fijn op deze wijze kennis met je te maken. Zou het leuk vinden dat ik je een keer echt ontmoet.
hoi henk
_________________
Camera Nikon
Lenzen: Nikkor
Back to top
Reply with quote
 
Wilfried Solarz


Gender: Male
Age: 67
Joined: 28 Apr 2010
Posts: 193
Location: friesland
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 21:06    Post subject:
prachtig verhaal en mooie foto,s Johan.
allround en voorkeur voor beweging als ik het zo mag samernvatten.

complimenten
_________________
nikon spul
Back to top
Reply with quote
 
Martijn Schot
PixPas (Basic)


Gender: Male
Age: 42
Joined: 07 Jun 2009
Posts: 26
Location: Houten
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 21:59    Post subject:
Prachtig verhaal en werkelijk schitterende foto's! Herkenbaar ook als het gaat om de zoektocht naar de spaarzame gaatjes die je hebt om te kunnen fotograferen naast werk, gezin en nevenfuncties.

Arne ben ik al een keer tegen gekomen in de Zouweboezem, dat gaat met jou ook vast een keer lukken.

Groet! Martijn
_________________
Body: Canon 5D/MarkIII + Canon 7D
Lens: Canon f/4 300mm + Canon f/5.6 100-400mm
Extender: Canon 1.4x en 2x
Back to top
Reply with quote
 
nelappelmelk
Megavip


Gender: Female
Age: 69
Joined: 16 Jan 2009
Posts: 619
Location: Ugchelen
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Fri 01 Feb 2013, 22:47    Post subject:
Fantastische foto's bij elkaar. Die van de ekster vind ik helemaal prachtig. Het spreekt me aan, dat je dit fotograferen grotendeels in je eigen omgeving doet.
Een voor mij totaal onbekend gebied.
groeten Nel
_________________
Canon 5dmark3+ Canonglaswerk.
Sony RX 10-4
Ik houd me voornamelijk met landschapsfotografie en macrofotografie bezig.
De laatste jaren ben ik ook vogelfotografie gaan waarderen.
Back to top
Reply with quote
 
Sam Dijkstra


Gender: Male
Age: 67
Joined: 19 Dec 2012
Posts: 63
Location: Tjerkwerd
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Sat 02 Feb 2013, 11:15    Post subject:
Geweldige foto`s en met een mooi verhaal en een goede uitleg erbij Johan

Gefeliciteerd

Gr sam
_________________
Canon camera 40D Canon EOS 1D Mark 111 Canon telelens 400mm 5.6, Sigma macrolens 150mm 2.8 Canonlens 18-135
Back to top
Reply with quote
 
Gerard van zeele


Gender: Male
Age: 68
Joined: 02 Feb 2010
Posts: 119
Location: Berkel en Rodenrijs
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Sat 02 Feb 2013, 16:41    Post subject:
Je laat weer een mooie serie zien en het verhaal er bij ook graag gelezen.
Het is een voorrecht je meer dan eens ontmoet te hebben
Ik hoop dat je ons nog veel van dat moois laat zien.

gr gerard
_________________
Canon Spulletjes
feisol 3471 statief met een schommelding
Back to top
Reply with quote
 
Gert-Jan Cromwijk


Gender: Male
Age: 50
Joined: 02 Jul 2007
Posts: 457
Location: Nunspeet
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Sat 02 Feb 2013, 19:05    Post subject:
je hebt een mooi en herkenbaar verhaal verteld Johan.
Heel mooi hoe je verwijst naar onze grote Schepper.
ik ga je nieuwe site bekijken en zal daar nog wat over sturen.
Gert-Jan.
_________________
www.natuurplaat.nl
Fujifilm X-T3 met handgreep, 18-55mm, 56mm F1.2, 80mm macro, 100-400mm tele en 1.4x extender. Manfrotto statief 758B met 804 RC2 kop
Back to top
Reply with quote
 
Frank Kremer
PixPas (Basic)


Gender: Male
Age: 40
Joined: 29 Jun 2010
Posts: 56
Location: Delft
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sat 02 Feb 2013, 19:10    Post subject:
Hoi Johan,

Wat een mooi verhaal heb je neergezet en wat een prachtige macrofoto’s. Die grasspriet met waterdruppels is schitterend en je vliegbeelden zijn gewoon super. Daar kan ik nog een hoop van leren.

Daarnaast was ik aangenaam verrast dat je mij vroeg om 'fotograaf' van de maand te zijn. Ben je er zeer dankbaar voor.

Het was erg leuk je ontmoet te hebben bij de kerstfazantenfotoactie en hopelijk komen we elkaar nog vaker tegen in het veld.

Met vriendelijke groet,

Frank
_________________
Canon
Back to top
Reply with quote
 
Kees Kroon


Gender: Male
Age: 72
Joined: 16 Nov 2010
Posts: 122
Location: Hardinxveld-Giessendam
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sat 02 Feb 2013, 20:18    Post subject:
Allereerst gefeliciteerd met het feit dat je fotograaf van de maand bent.
Het begin van je verhaal onderschrijf ik helemaal Johan.
Mooie foto's en die website is helemaal top. Tot ziens in het veld.

Ps Je hebt een goede opvolger gekozen.
Gr, Kees
_________________
7DII en Canon-lens de 100-400MM II x extender 1.4 III
Back to top
Reply with quote
 
MichielBosch


Gender: Male
Age: 44
Joined: 29 Aug 2012
Posts: 9
Location: Houten
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Sat 02 Feb 2013, 23:21    Post subject:
Ontzettend leuk om te je verhaal te lezen. Mooi dat je verwijst naar de grote Schepper. Met dat besef is de natuur nog grootser en mooier. Misschien komen we elkaar in 't voorjaar nog wel tegen in de Zouweboezem! (ook mijn favoriet plekje...)

Grtn, MichielBosch
_________________
Canon EOS 7D, Canon F/4 300, Canon 1.4 Extender.
Back to top
Reply with quote
 
Marco Simonis


Gender: Male
Age: 47
Joined: 28 Feb 2010
Posts: 258
Location: den haag
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Sun 03 Feb 2013, 11:07    Post subject:
Gefeliciteerd.
Maar goed dat ik met Frank naar de kerst fazant ben gegaan Wink
Mooie opnames en verhaal, Johan.

Gr,
Marco
_________________
Canon dingetjes.
Back to top
Reply with quote
 
A.J. de Haan


Gender: Male
Age: 39
Joined: 13 Dec 2009
Posts: 103
Location: Hallum
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Mon 04 Feb 2013, 21:37    Post subject:
Dag Johan,

Een mooi verhaal, leuk om de man achter de camera te leren kennen.
Je bent goed bezig, lekker zo doorgaan, hopelijk zien we nog veel mooie opnamen van je langskomen.

Hartelijke groet,

Johannes
_________________
Canon eos 7D, 50D, Canon EF 300mm f/4.0 L IS
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Birdpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Page 1 of 2


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum