Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Bij mij in de tuin zijn het van die geweldig schuwe vogels. Maar in Polen is dat zo te zien anders. Smile

Groetjes
Pascal Gielen

Leo wat maak je daar in Polen toch prachtige foto's van je kinderen en vogels. Mijn grote complimenten.
groet Wies

Gaaf! Ondanks de zichtbare kou een warm plaatje van een mooie wereld.
Compliment Leo, met de gaai, je zoon, en de foto
grtz, josephine

ha, de maker van die geweldige eendenspiraal in beeld...je ziet m hier al kijken hoe ie van de gaai een high key opname kan maken Wink

Harstikke leuke foto Leo. Jong geleerd is ...
Vg Loek

Poolse Gaai zichtbaar minder schuw dan de Vlaamse Gaai Wink Leo
Knap vastgelegd!
Groet
Roland

Hij is weer leuk!

Vraagje tussendoor: waarom heet ie tegenwoordig geen Vlaamse Gaai meer of is dat altijd zo geweest?

Jonge, jonge wat doen ze in Polen wat wij niet doen... In Nederland heb ik nog geen goeie foto kunnen maken van de Gaai.
Mooie plaat en wat een belevenis voor je zoon!
Groeten
Seraf

Hartstikke leuke en aparte foto Leo!

Hartelijke groetjes van Renée en George

Hele leuke foto!
Gr. Roy

@DanielJ:
Vind dit ook vreemd, naam is geloof ik wat jaren terug verandert in "Gaai" ,mede meen ik doordat de oorsprong van "vlaamse"
niet echt bekend is. De naamsdoorvoering heeft wel voor enige
weerstand gezorgd onder erkende ornithologen.
Misschien dat iemand anders er nog wat meer over weet.
@Leo:
Bijzonder moment weer vastgelegd !!

Groet Sebas.

Weer een echte mensen foto Leo, heel leuk.
Kamil en je dochter lijken een grote aantrekkingskracht op vogels te hebben. Of is het in Warschau al heel lang erg koud met veel sneeuw, dat de gaaien en mezen uit je hand komen eten?
De groeten uit een koud Amsterdam (met een beetje sneeuw), frans

Zeldzaam, zo tam heb ik de Gaai nog nooit gezien. Opmerkelijke plaat, Leo! groet, Willem

Misschien toch nog een (critische) vraag achteraf, niet omdat ik zo'n vogelkenner ben, maar vind het een en ander toch frapant.
Wat ik begrepen heb is de gaai erg intelligent met zeer goede cognitieve eigenschappen, vergelijkbaar met papegaai en chimpansee. Doordat ie vele jaren als schadelijk bestempeld is en met afschot geconfronteerd is heeft deze vogel als geen ander de
link tussen gevaar en mens gelegd. Juist die aangeboren eigenschap om dingen te leren heeft de vogel interressant gemaakt voor vogelhouders. Een gaai welke na vroegtijdige gevangenschap weer vrij raakt, zal nooit meer door soortgenoten geaccepteerd worden, en blijven terugvallen op mensen.Is het nou zo dat ze in polen veel minder schuw zijn doordat ze daar veel minder bedreigd zijn? Of kan je te maken hebben gehad met een (onsnapt)tam exemplaar? Groet Sebas.

leuk om de jonge fotograaf te zien.
de vogel staat hem goed,
compliment

en nog eindeloos veel (vogel/foto) plezier gewenst

@ Sebas:
Ik denk dat de Gaai door zijn erg goede cognitieve eigenschappen ook erg goed in staat is om door te krijgen waar hij zich op zijn gemak kan voelen. Deze Gaaien wonen in dit park en zien dagelijks Kool- en Pimpelmezen, Boomklevers en Ringmussen, Eekhoorns en Stadsduiven, die heel eenvoudig aan hun eten komen door de mens te vertrouwen. Door de jaren heen zijn ze steeds dichterbij gekomen en sinds vijf jaar komen ze onder bepaalde omstandigheden op je hand zitten. Ik denk dat er zeker vijf Gaaien zijn, die wel eens op een hand landen (gebaseerd op de verspreiding over het park en de plaatstrouw van de vogels). Ook zijn er enkele paren, waarvan een vogel de noten pakt en ze dan af en toe aan de partner aanbiedt. De meeste Gaaien landen niet, maar pakken de noten in een soort van fly by, waarbij ze hoogstens even een poot aantikken, maar dan gelijk weer doorstuiteren en verder vliegen. Het echt blijven zitten, zoals bij deze vogel, is later ontstaan dan de fly by methode. Om de vogels op de hand te krijgen, is een eerste vereiste meestal de aanwezigheid van hazelnoten (zonder de harde schil eromheen). Een enkele keer willen ze wel eens komen voor een walnoot, maar als er keus is gaan ze beslist voor de hazelnoten. In de winter zorg ik dan ook altijd voor een voorraadje van deze noten in mijn jaszak. Dit gedrag komt denk ik vooral voor in het park, waar ik regelmatig kom (het bekendste park van Warschau) en naar ik aanneem niet overal. Mezen buiten het park gaan ook nooit op je hand zitten.
Groeten, Leo

@Leo:
Bedankt voor je gefundeerde uitleg, welke inderdaad aannemenlijk klinkt.
Dat je nog veel van zulke mooie plaatjes mag maken!

Groeten Sebas.

Czesc,
Czy mieszkasz w Polsce? Very Happy
Geinig hoor, zo tam!
Groeten,
Niels

@Henriette:
misschien wordt die vraag niet gesteld, omdat die vorig jaar al aan de orde is geweest bij deze foto:
http://www.birdpix.nl/album_page.php?pic_id=155175
Of er sprake is van een vriendenkliek weet ik niet, maar de meeste mensen hier op de site ken ik alleen van hun bijdragen. Een enkele keer kom ik eens iemand in het wild tegen, waarvan ik via birdpix de naam ken. Jammer dat je niet bij mijn vrienden wilt horen.
Groeten, Leo

Heel erg mooie foto en een mooie uitleg hoe het daar in dat park zo gekomen is.
Vr, Gr. Hendrik Kooistra

Erg mooi.

gr. Erjan

:
 
Page 1 of 1