Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Personal Gallery of henkdikkers
You can view the personal galleries of other members by clicking on the link in their profiles
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next

In het namiddaglicht kwam deze kleine oproerkraaier even langs. De kleurpatronen in de achtergrond worden gevormd door beukenbladeren in de zon.

Willy Scientific name: Troglodytes troglodytes
Dutch name: Winterkoning
English name: Eurasian Wren
Place: Nuis
Date: 07 Nov 2008
Posted: Fri 22 Feb 2019, 18:20
View: 0
Comments: 0
Op de kade van de vissershaven liepen drie steltlopertjes, twee steenlopers en tot onze vreugde ook een paarse strandloper, onze favoriete steltloper. Ze liepen op het randje en af en toe verdween de paarse over de rand. Wat zou hij daar toch doen? Vanuit de auto was het niet te zien. Dan maar eruit en kijken. Tot mijn verbazing zag ik hem daar staan drinken in een bakje regenwater. Het bleek een stuk ijzer  waar mee een paal aan de kade bevestigd zat.

Willy Scientific name: Calidris maritima
Dutch name: Paarse Strandloper
English name: Purple Sandpiper
Place: Lauwersoog
Date: 13 Feb 2019
Posted: Wed 13 Feb 2019, 18:07
View: 0
Comments: 0
De ouder heeft zojuist het visje overgedragen aan het jong en houdt een oogje in het zeil. Het gebeurde op het talud van de dijk. De getijdewerking is goed zichtbaar en vormt de kleurige achtergrond. 
Willy Scientific name: Sterna hirundo
Dutch name: Visdief
English name: Common Tern
Place: Lauwersoog
Date: 29 Aug 2008
Posted: Fri 08 Feb 2019, 17:16
View: 0
Comments: 0
Wel prettig voor vogelaars en fotografen dat velduilen vooral overdag jagen. Al eerder heb ik een foto geplaatst van een uil met muis op de grond. Hem in de vlucht vastleggen was ook een poging waard. Hier zeilt hij geconcentreerd naar een prooi. Op de achtergrond de oude dijk van de voormalige Lauwerszee. Het was een topdag die 6e maart met verschillende jagende uilen. Hoewel ze ook heel lang kunnen suffen in een graspol. Maar het wachten meer dan waard.
Willy Scientific name: Asio flammeus
Dutch name: Velduil
English name: Short-eared Owl
Place: Ezumakeeg
Date: 06 Mar 2016
Posted: Mon 04 Feb 2019, 15:00
View: 0
Comments: 0
Zag hem pas door de lens. Hij zat weggedoken achter een besneeuwd stuk hout. Het duurde 2 tellen en  en weg was hij weer. Net tijd genoeg voor 2 foto's. Ontmoetingen met sperwers zijn over het algemeen kort maar hevig maar ze vervelen nooit...….

Willy Scientific name: Accipiter nisus
Dutch name: Sperwer
English name: Eurasian Sparrowhawk
Place: Nuis
Date: 25 Jan 2019
Posted: Fri 25 Jan 2019, 16:19
View: 0
Comments: 0
Bitter koud vanmorgen, maar mooi winters licht. Vooral de reflectie op de onderkant van de vogels kan mooi uitpakken. Dus toch de kou getrotseerd en in de boshut gaan zitten. Een koppeltje duiven streek neer en deze wilde wel even meewerken. Scientific name: Columba oenas
Dutch name: Holenduif
English name: Stock Dove
Place: Nuis
Date: 24 Jan 2019
Posted: Thu 24 Jan 2019, 11:50
View: 1
Comments: 0
Wat dromerig kijkt hij voor zich uit met de veertjes wat opgeschud, vanwege de kou. Geruime tijd bleef hij zo zitten, in prettig gedempt licht, uit te buiken van tenminste twee grote muizen die gepakt werden in duikvlucht. Op die momenten was hij helemaal niet dromerig maar een fel doortastend roofvogeltje. Fascinerende vogels......
 Willy Scientific name: Lanius excubitor
Dutch name: Klapekster
English name: Great Grey Shrike
Place: Drenthe
Date: 21 Jan 2019
Posted: Mon 21 Jan 2019, 17:06
View: 0
Comments: 0
Die dag was het genieten in Ezumakeeg. Tenminste 4 velduilen waren aan het jagen in de polder langs de dijk, onderbroken door lange rustpozen. Meestal bleven ze op grote afstand. We hadden het geluk dat onverwachts een uil vlakbij  deze muis sloeg. Zelfvoldaan nam hij hem in de snavel en in twee keer slikken was hij weg. Net genoeg tijd voor een plaatje. Tjonge...  zelf ook  even slikken.
Willy Scientific name: Asio flammeus
Dutch name: Velduil
English name: Short-eared Owl
Place: Ezumakeeg
Date: 07 Mar 2016
Posted: Wed 16 Jan 2019, 15:16
View: 0
Comments: 0
Volkomen onverwacht landde er een grote gele kwikstaart in het vijvertje. Nog nooit hier gezien en nog nooit voor de lens gehad. Voortdurend wippend met die lange staart trippelde hij door het water en keerde de bladeren op de bodem om op zoek naar wat eetbaars. Wat een sierlijk vogeltje. Maar stilstaan ho maar. Pas op de oever kon ik hem kort volgen met de lens. En er is maar 1 foto naar mijn mening een beetje gelukt en daar mankeert van alles aan om goed te zijn, zoals de achtergrond, het formaat  van de vogel  enz. En toch ben ik er zo blij mee dat ik hem hier laat zien .Een halve minuut heeft de ontmoeting hooguit geduurd, maar wat voor een halve minuut! Scientific name: Motacilla cinerea
Dutch name: Grote Gele Kwikstaart
English name: Grey Wagtail
Place: Nuis
Date: 03 Jan 2019
Posted: Wed 09 Jan 2019, 20:04
View: 0
Comments: 0
Het belooft een goed klapekster jaar te worden. Vanmiddag een tijd genoten van deze vogel die achtereenvolgens kevers en een flinke muis ving. Hij zat steeds veraf op een paaltje  en je hoopt dan dat hij paaltje voor paaltje dichterbij komt. En dan ineens volkomen onverwacht zit hij naast de auto in een elzenboompje. Ook nog in mooi gedempt licht. Hij rustig maar paniek in de auto. De volslagen verkeerde kamera instellingen heb ik niet op tijd meer kunnen veranderen. Maar hij staat erop.... Scientific name: Lanius excubitor
Dutch name: Klapekster
English name: Great Grey Shrike
Place: Drenthe
Date: 24 Dec 2018
Posted: Mon 24 Dec 2018, 16:32
View: 1
Comments: 0
Het was gisteren een dag winters. Geen sneeuw op de takken door de harde wind. Wel een laagje op de grond en dat zorgt voor de reflectie op de vogels. Deze keep krijgt er een mooie lichte buik van. Altijd weer een uitdaging om de eerste winterse taferelen rond de vogels vast te leggen.

Willy Scientific name: Fringilla montifringilla
Dutch name: Keep
English name: Brambling
Place: Nuis
Date: 16 Dec 2018
Posted: Mon 17 Dec 2018, 11:41
View: 1
Comments: 0
Intrigerende vogels zijn het die klapeksters.Ze zijn schuw en blijven vaak op afstand. Hier had ik het geluk dat hij even heel dichtbij kwam. Maar ja dan zit er weer zoŽn...… takje in de weg. Toch ben ik blij met deze close opname omdat je de details, zoals bijv. het oog, eens een keer goed kunt waarnemen.
Willy Scientific name: Lanius excubitor
Dutch name: Klapekster
English name: Great Grey Shrike
Place: Drenthe
Date: 23 Jan 2016
Posted: Mon 10 Dec 2018, 11:14
View: 1
Comments: 0
Een mooi moment toen de appelvink met twee jongen verscheen. En hij had het er maar druk mee want ze waren veeleisend .Het vrouwtje liet zich ook af en toe zien maar die bemoeide zich nergens mee. Hier zit hij met de dochter rechts en de zoon links.

Willy Scientific name: Coccothraustes coccothraustes
Dutch name: Appelvink
English name: Hawfinch
Place: Nuis
Date: 17 Jun 2018
Posted: Mon 19 Nov 2018, 15:04
View: 1
Comments: 0
Het is een belevenis om een bokje bezig te zien bij het foerageren .Steeds op en neer deinend sloop deze heimelijk door de begroeiing op het slik. Je oog moet er op vallen anders kun je hem zo maar missen. Waar kijken jullie toch naar, vroeg een fotograaf wat narrig na verloop van tijd. Naar een bokje jongen!!

Willy Scientific name: Lymnocryptes minimus
Dutch name: Bokje
English name: Jack Snipe
Place: Ezumakeeg
Date: 16 Oct 2014
Posted: Thu 15 Nov 2018, 20:12
View: 0
Comments: 0
Helaas staat dit vogeltje ook op de nominatie om uit Nederland te verdwijnen. In onze omgeving broeden er toch nog enkele paartjes in beschermde ruigtegebieden. Hier zit hij in zijn biotoop tussen grote en kleine lisdodden,moerasspirea en valeriaan.
Willy Scientific name: Saxicola rubetra
Dutch name: Paapje
English name: Whinchat
Place: Peizer onlanden
Date: 23 Jun 2018
Posted: Mon 12 Nov 2018, 15:26
View: 1
Comments: 0
Door de tuin zwerft een groep van zoŽn 15 kepen, in gezelschap van vinken en groenlingen. Die brengen flink wat leven in de brouwerij. De mezen zijn de heerschappij nu een beetje kwijt. Dit mannetje kwam drinken bij het poeltje,dat bijna droog staat .Ridderzuring, hondsdraf, boterbloem en brandnetels zorgen voor de jungle op de achtergrond. Scientific name: Fringilla montifringilla
Dutch name: Keep
English name: Brambling
Place: Nuis
Date: 05 Nov 2018
Posted: Mon 05 Nov 2018, 16:05
View: 2
Comments: 0
Hij zat zachtjes te zingen op een gemene stekel. Met in de achtergrond de eindeloze uiitgestrektheid van de peizer onlanden. En er was mooi zacht licht op die heerlijke lentedag.
Willy Scientific name: Saxicola rubicola
Dutch name: Roodborsttapuit
English name: European Stonechat
Place: Peizermaden
Date: 22 May 2013
Posted: Fri 02 Nov 2018, 11:38
View: 1
Comments: 0
Geconcentreerd op zoek naar mieren. Zo stak hij het hele grasveld over. Wel een belevenis, een groene specht voor de lens in eigen tuin. We horen hem vaker dan we hem zien, maar nu had ik hem toch te pakken.

Willy Scientific name: Picus viridis
Dutch name: Groene Specht
English name: European Green Woodpecker
Place: Nuis
Date: 09 Aug 2018
Posted: Mon 29 Oct 2018, 19:42
View: 2
Comments: 0
Op zijn gemak vlijde de oeverloper zich neer op de pier bij Holwerd, dicht in de buurt waar ik zat uit te rusten.Langzaam de lens in zijn richting gedraaid en een uitsnede gekozen. Zo kon het toefje varkensgras ook nog meegenomen worden in het beeld. Het zijn van die momenten  die je bijblijven. Scientific name: Actitis hypoleucos
Dutch name: Oeverloper
English name: Common Sandpiper
Place: Holwerd
Date: 26 Aug 2009
Posted: Tue 11 Sep 2018, 16:24
View: 1
Comments: 0
Het nog niet zo schuwe jong kwam op een gegeven moment zo dichtbij dat ik er maar een kopportret van heb gemaakt. De tekening van jonge groene spechten, met zoveel detail, verbaast ons steeds weer.

Willy Scientific name: Picus viridis
Dutch name: Groene Specht
English name: European Green Woodpecker
Place: Nuis
Date: 12 Jul 2018
Posted: Sun 15 Jul 2018, 19:43
View: 3
Comments: 0
Select sort method:  Order:  
Page 1 of 5
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next