Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Birdpix.nl Forum Index -> Nieuws / News


Fotoreis naar Polen 12-21 mei 2006

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Daan Schoonhoven


Gender: Male
Age: 47
Joined: 14 Jul 2003
Posts: 2654
Location: Nijkerk
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Sun 19 Mar 2006, 22:47    Post subject: Fotoreis naar Polen 12-21 mei 2006
Over een paar maanden (van 12 tot 21 mei) zal de fotoreis naar NO-Polen plaatsvinden. Er zijn nog een aantal plaatsen open, sterker nog: er zijn nog een aantal mensen nodig om de reis door te laten gaan.
Het unieke aan deze reis zal zijn dat het een kleine groep zal zijn, waardoor de mogelijkheden om te fotografen bijzonder goed zullen zijn.
Degenen die al eens in de gebieden van NO-Polen zijn geweest, kunnen bevestigen dat het om heel bijzonder gebieden gaat met veel mogelijkheden tot fotograferen.

Hieronder nog eens een uitgebreide reisomschrijving. Kijk voor alle informatie en voor het inschrijfformulier op: http://www.birdpix.nl/fotoreis_polen.php


Reisprogramma 10 daagse Fotoreis Noordoost Polen 12 t/m 21 mei 2006


Vrijdagavond stappen we op de trein en de volgende dag stappen we al rond het middaguur in onze bus naar het meer van Siemianowka. Bij dit uitgestrekte meer op de grens met Wit-Rusland broeden o.a. Steen- en Zeearend en we gaan op zoek naar Citroenkwikstaart en Scharrelaar.
De volgende ochtend gaan we al om 06:00 uur het strikte reservaat van Białowieza in om onder begeleiding van een professionele parkgids de mooiste plekjes van het oerbos te bezoeken. Kleine- en Withalsvliegenvanger en negen soorten spechten zeggen genoeg over de variatie in dit deel van het bos. Die middag kun je zelf kiezen waar je naar toe wil: wandelen in de paleistuin of langs het riviertje met kans op Boomkikkers, Sperwergrasmus, Grauwe Fitis en alle spechten of wat verder weg op de gratis huurfiets naar de beste plekken voor Hazelhoen en Schreeuwarend. Na het avondeten kunnen we in de schemering op zoek gaan naar Bevers en (Dwerg-)uilen en natuurlijk genieten van de zang van de Noordse Nachtegaal.

De volgende dag bezoeken we de visvijvers bij Białystok; door het handige netwerk van dijkjes rond de vijvers hebben we goede mogelijkheden voor fotografie. Op en rond de vijvers broeden o.a. alle 5 de Europese futen, Roerdomp en Buidelmees. Onze volgende stop is de uitkijktoren van Osowiec bij het oversteken van de Biebrza. Hier zien we voor het eerst de uitgestrekte vlaktes van het laaglandmoeras. Een korte wandeling over de vlonderpaden en langs de oude forten levert al direct een voorproefje op van de vele soorten die we hier kunnen gaan zien zoals de Zwarte en Witvleugelsterns, diverse eenden en regelmatig een Hop.
Vanuit de boerderij van Wolka Karwowska gaan we de volgende dag naar Czerwone Bagno, het “Rode Veen”, een uitgestrekt afwisselend bosgebied waar Zwarte Ooievaars en Kraanvogels broeden. Vanaf de hoge rivierduinen heb je een prachtig uitzicht over het rivierbekken waar je Elanden ziet rondzwerven en waarboven de arenden cirkelen. Mensen die moe willen worden kunnen kiezen om hier het Biebrza bekken over te steken en te worden opgepikt door de bus 
De volgende ochtend is er de mogelijkheid om het gebied op een heel andere manier te beleven en te fotograferen, namelijk vanuit een kano. Geruisloos het riviertje afzakkend kom je op plaatsen midden in de moerassen die anders verborgen blijven. Het tweede deel van de dag zijn er veel mogelijkheden in de directe omgeving voor korte wandelingen of een busexcursie om de vele moerasvogels en amfibieën te fotograferen.

De volgende dag gaan we via de "Tsarenweg" naar het zuidbekken van de Biebrza en naar de rivier de Narew. Onderweg stoppen we o.a. bij Honczarowka voor de Waterrietzanger en langs de Narew bij Strekowa Góra. De zandbanken en grindeilandjes trekken veel steltlopers aan en in de omgeving broeden Duinpiepers, Grauwe Kiekendieven en Hoppen. Na het avondeten in het boerendorpje Wizna Taroskowo is er de mogelijkheid van een Beverexcursie.
Onze laatste volle dag brengen we door in het zuidbekken. Op de plek waar de Narew en de Biebrza samenstromen zijn vaak veel (Witvleugel-)sterns aanwezig en wat verderop richting het uitzichtpunt bij Brzostowo is een goed punt voor Ortolanen. Afhankelijk van de tijd rijden we door tot Mscichy waar op het einde van de middag soms honderden Kraanvogels vanuit de omliggende akkers het moerasgebied binnenvliegen.
Na nog een kort bezoek aan de Narew verlaten we op dag 9 het Biebrza bekken en gaan we naar Warschau waar we de historische binnenstad kunnen bezoeken, een biertje kunnen drinken op een terrasje en onze reis in stijl kunnen afsluiten in één van de vele gezellige restaurants voor we weer de nachttrein terug naar huis nemen.

Vrijwel iedere avond is er de gelegenheid om de die dag gemaakte foto’s over te zetten op een laptop en eventueel op CD te branden of alvast wat van elkaars foto’s te bekijken en/of samen wat te bewerken.

Voor aanmelding of aanvullende informatie: jaap@nederpix.nl of 0596 572985
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Birdpix.nl Forum Index -> Nieuws / News

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum