Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Birdpix.nl Forum Index -> Nieuws / News


Fotowedstrijd "Beste dwaalgastfoto 2005"

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Daan Schoonhoven
Megavip


Gender: Male
Age: 47
Joined: 14 Jul 2003
Posts: 2655
Location: Nijkerk
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Tue 03 Jan 2006, 10:49    Post subject: Fotowedstrijd "Beste dwaalgastfoto 2005"
Birdpix organiseert i.s.m. de Dutch Birding Association en Plomp Digital Video de fotowedstrijd: “beste dwaalgast-foto van 2005”.

Deze wedstrijd vindt plaats naast de andere fotowedstrijd "beste vogelfoto van 2005".
De fotowedstrijd staat voor iedereen open om één foto in te zenden. Het onderwerp van de foto moet dus een zeldzame soort betreffen. Het criterium dat hiervoor gehanteerd wordt, is dat het een beoordeelsoort is (wordt beoordeeld door de commissie dwaalgasten nederlandse avifauna). Welke soorten hier onder vallen kun je vinden in deze pdf
http://home.planet.nl/~arnoud.vandenberg/Files/webcon281205-12w.pdf De vogelnamen in blauw zijn beoordeelsoorten vanaf 1 januari 2005.

De regels van de fotocompetitie op een rij:
  1. Je mag maximaal 1 foto inzenden. De foto moet door de betreffende gebruiker zijn gemaakt en mag niet voor een (andere) competitie zijn ingezonden. Ook niet voor de andere fotowedstrijd "beste vogelfoto van 2005".
  2. De foto moet gemaakt zijn in 2005 in Nederland.
  3. Van 1 tot en met 14 januari 2006 kunnen foto’s worden geupload in het betreffende album: http://www.birdpix.nl/album_cat.php?cat_id=34 Op 15 januari worden de foto’s openbaar gemaakt. Tot en met 28 januari kan er worden gerate.
  4. Er wordt geen onderscheid gemaakt in de manier waarop de foto tot stand is gekomen (bijv. digiscoping of DSLR).
  5. Alle velden van het uploadscherm moeten worden ingevuld. Bij de omschrijving moet vermeld worden met welke apparatuur de foto is gemaakt en ook de technische gegevens als sluitertijd, diafragma etc. Daarnaast wordt een beschrijving over de omstandigheden op prijs gesteld. Evt. crops moeten worden vermeld. Foto’s waarbij bovengenoemde info niet beschreven is, worden niet geaccepteerd.
  6. Een foto kan niet worden teruggetrokken of worden vervangen door een andere foto.
  7. Alleen kleine bewerkingen met een fotobewerkingsprogramma zijn toegestaan (zoals cropping, verscherping, contrast en levels). Clonen, retoucheren, tekst in en kaders om de foto etc. zijn niet toegestaan.
  8. Degenen die op een oneigenlijke manier, proberen de wedstrijd te beïnvloeden, of zich niet aan de regels houden, worden uitgesloten van deelname en zo nodig gebanned van de site.
  9. Birdpix/DBA behoudt het recht om gedurende de wedstrijd de bepalingen bij te stellen, aan te scherpen en/of te wijzigen wanneer er onvoorziene problemen of vragen rijzen. Uitgangspunt is om op een zo eerlijke en transparante manier de winnaar te bepalen.
  10. Er moeten originelen van de ingezonden foto’s beschikbaar zijn. Deze originelen van de ingezonden foto’s kunnen door birdpix worden gebruikt voor publicatie en/of promotionele doeleinden. De foto mag gecropt zijn, maar er moet minimaal 4 megapixels overblijven, tenzij de camera minder MP heeft.
  11. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
Rating
De ingezonden foto’s kunnen worden gerate vanaf 15 tot 27 januari. Elke geregistreerde gebruiker kan de ingezonden foto’s 1 maal raten. De rating blijft verborgen, zodat er geen ‘corrigerende ratingen’ kunnen worden gegeven.
Rate zoveel mogelijk foto’s, zodat de uiteindelijke rating een breed draagvlak heeft.

De winnaars
Winnaar is degene met de hoogste gemiddelde rating. Bij een gelijke rating, wint de foto die de meeste stemmen heeft gekregen.
De winnaars worden op 28 januari bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt op de Dutch Birding dag op 4 februari in de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Van de winnaars wordt verwacht dat ze hier aanwezig zijn.

Prijzen
1e prijs: jaarabonnement op “Dutch Birding”, DVD: Jaaroverzicht 2005 en fotoboek birdpix 2005
2e prijs: jaarabonnement op “Dutch Birding”, 1-daags Seminar Photshop NIDF/Birdpix op 26 februari
3e prijs: DVD: Jaaroverzicht 2005
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Birdpix.nl Forum Index -> Nieuws / News

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum