Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Birdpix.nl Forum Index -> Birdpix spelregels


Spelregels maandopdracht

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Vincent Vuik
Admin
Admin


Gender: Male
Age: 36
Joined: 27 Jul 2016
Posts: 1449
Location: Krimpen aan den IJssel
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Tue 18 May 2021, 22:28    Post subject: Spelregels maandopdracht
Elke maand is er voor iedere gebruiker op Birdpix de mogelijkheid om mee te doen met de maandopdracht. Het concept is dat de deelnemers binnen n maand een foto proberen te maken die aan een bepaalde opdracht voldoet. Aan het eind van de maand worden alle inzendingen openbaar gemaakt. De inzending die de meeste nominaties krijgt, is de winnaar van die editie.

Historie
Deze maandopdracht bestaat al sinds 2005, kent al bijna 200 edities en is door meer dan 100 verschillende fotografen gewonnen. Een overzicht van alle maandopdrachten en winnaars is hier te vinden. Vanuit dat overzicht kan doorgeklikt worden naar de winnende inzendingen. In dit all-time klassement is te zien welke fotografen door de jaren heen de meeste edities op hun naam hebben geschreven.

Hoe werkt de maandopdracht?
Elke maand wordt een nieuwe opdracht bedacht door de winnaar van de vorige opdracht. De deelnemers proberen in de nieuwe maand dan weer een zo goed mogelijk passende foto te maken. De actuele maandopdracht is te vinden in dit topic op het forum over de maandopdrachten.
Foto's moeten gemaakt worden in de betreffende maand en geupload vr de deadline zoals vermeld op het forum. Uploaden kan door via albums naar het maandopdracht-album te gaan. Daar kun je op de gebruikelijke manier een foto uploaden. Negeer daarbij de inzendingen van de vorige opdracht die nog zichtbaar zijn in het album. De nieuwe inzendingen blijven verborgen tot na het verstrijken van de deadline. Daarna komen alle inzendingen tegelijk online. Deze zijn anoniem gemaakt. Iedereen heeft daarna tot de voorlaatste dag van de maand de mogelijkheid om commentaren te schrijven en nominaties uit te delen aan zijn/haar favoriete inzendingen. Op de laatste dag van de maand worden de fotografen en nominaties zichtbaar gemaakt. Daarmee wordt ook duidelijk welke foto de meeste nominaties heeft ontvangen. De maker van die foto wint de maandopdracht, krijgt een prijs toegestuurd en mag de volgende opdracht bedenken, in overleg met de organisator.

Wat zijn de spelregels?
Voor de maandopdracht gelden de volgende spelregels:
* Het onderwerp van de opdracht betreft wilde vogels in de vrije natuur;
* De foto moet in de betreffende maand zijn gemaakt;
* Elke gebruiker mag n foto uploaden;
* De fotos worden niet gemodereerd, maar de regels voor het welzijn en de veiligheid van de vogels zijn wel van toepassing;
* De foto met de meeste nominaties wint. Bij een gelijk aantal nominaties geeft het aantal commentaren bij de foto's de doorslag;
* De foto mag niet eerder te zien zijn geweest op Birdpix;
* Foto's mogen niet sterk bewerkt zijn;
* Ingezonden foto's kunnen in principe niet worden vervangen of teruggetrokken;
* Alle velden moeten worden ingevuld, inclusief de technische gegevens (sluitertijd, diafragma etc.);
* Het advies is om de plaatsaanduiding te beperken tot landniveau, om de anonimiteit te bevorderen;
* Aan het eind van de maand worden alle oude inzendingen verplaatst naar een speciaal daarvoor bestemd album;
* Birdpix.nl behoudt het recht om gedurende de wedstrijd de bepalingen bij te stellen, aan te scherpen en/of te wijzigen wanneer zich onvoorziene problemen of vragen voordoen.

Hoe werkt het jaarklassement?
Elke maandopdracht staat op zichzelf, en per opdracht wordt een winnaar bepaald die een prijs krijgt toegestuurd en de volgende opdracht mag bepalen. Maar voor alle maandopdrachten binnen het jaar wordt ook nog een jaarklassement bijgehouden, als extraatje voor de trouwe deelnemers. Per maand worden punten toegekend op basis van de uitslag van de maandopdracht. Aan het eind van het jaar is dan de winnaar van de competitie bekend. Ook aan het jaarklassement worden prijzen verbonden.
Elke deelname aan een maandopdracht telt automatisch mee voor de uitslag van het jaarklassement. Hiervoor geldt de volgende puntentelling: 1e plaats: 10 punten, 2e plaats: 8 punten, 3e plaats: 6 punten, 4e plaats: 4 Punten, 5e plaats: 3 punten, 6e plaats: 2 punten, 7e plaats: 1 punt. Als deelnemers van de maandopdracht hetzelfde aantal nominaties krijgen (en dat komt vaak voor), dan krijgen ze allemaal de punten die bij die plaats horen. Hierdoor hebben de deelnemers van de maandopdracht een grote kans om bij deelname punten voor het jaarklassement te verzamelen.
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Birdpix.nl Forum Index -> Birdpix spelregels

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum