Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
BIRDPIX, de beste fotoís deel 4

Op donderdag 15 mei 2008 werd in het Museon in Den Haag de vierde editie van het Birdpix-fotoboek gepresenteerd. Het vierde deel staat in het teken van vogels van de Nederlandse Rode Lijst. Het boek is verbonden aan een expositie in het Museon: 'Birdpix; Vogels van de Rode Lijst'. De expositie is te bezichtigen tot en met 26 oktober 2008.

Fotoboek 4

Bekijk hier de omslag van het boek (PDF)
Download hier enkele voorbeeldpagina's van het boek (PDF)

Meer dan 15 personen hebben in de afgelopen maanden keihard gewerkt om dit boek te realiseren. Uit de meer dan 40.000 aangeboden foto's op Birdpix.nl zijn de allerbeste foto's geselecteerd. Opnieuw is het resultaat verbluffend en is het ook nu weer een heel ander boek geworden dan de voorgaande edities.

Meest in het oog springend is het feit dat ongeveer 1/3 van de foto's vogels betreffen die op de Nederlandse Rode Lijst staan. Bij de selectie is de Rode Lijst dus een belangrijk criterium geweest, maar de kwaliteit en originaliteit van de foto's is leidend geweest.

Bij de selectie van foto's is zorgvuldig rekening gehouden met de spreiding van soorten en soortgroepen, evenals verscheidenheid in het soort foto (portret, actie, sfeer en vogel in landschap).

Het concept is vrijwel gelijk gebleven; het boek volgt de seizoenen van het jaar en bij elke foto staat een informatieve tekst over: de foto, de vogel en de omstandigheden. Ook is technische informatie uitvoerig beschreven, waardoor het zeker ook een leerzaam boek is voor beginnende fotografen voor wat betreft de camera-instellingen, gebruik van lenzen en statieven.

Enkele feiten op een rij:

  • Het boek telt 132 pagina's full colour, is hardcover, gebonden en genaaid; kortom een kwaliteitsuitgave
  • Meer dan 50 verschillende fotografen werkten mee
  • Meer dan 90% van de foto's is in Nederland of BelgiŽ gemaakt
  • In totaal zijn 78 foto's opgenomen, waarvan 26 rode lijst soorten
  • Achter in het boek zijn de biografieŽn opgenomen van de meewerkende fotografen

Bestellen
Het boek is in vergelijking met de voorgaande boeken die Ä 39,90 kostten, flink in prijs verlaagd. Deel IV kost Ä 29,95.
In combinatie met deel IV is deel III te bestellen voor de prijs van Ä 29,95.
Deel II is nog beperkt leverbaar en kost Ä 34,95.
Deel I is niet meer leverbaar.
In combinatie met minimaal 1 boek kun je ook de Birdpix-jaarkalender 2009 bestellen, je betaalt dan geen verzendkosten voor de kalender. De kalender kost Ä 11,95.

Bestelformulier

Bekijk hier de pagina van het fotoboek deel 3.
Bekijk hier de pagina van het fotoboek deel 2.